Cestovinový šalát s paradajkami a bazalkou
Ingrediencie:
300 g cestovín (garganelli)
soľ
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica balsamicového octu rosso
1 lyžička hnedého cukru
štipka drveného čierneho korenia
2 lyžice olivového oleja
100 g cherry paradajok
1 zväzok čerstvej bazalky
1 zväzok rukoly
60 g parmskej šunky nakrájanej na plátky
Postup:
1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode. Scedíme ich a necháme odkvapkať a dáme do misy.
2. Cesnak vymiešame a premiešame s octom, cukrom, soľou a korením. Nakoniec pridáme olej a dôkladne premiešame.
3. Paradajky umyjeme, nakrájame na štvrťky a pridáme k cestovinám spolu s nasekanou bazalkou a rukolou. Premiešame a dáme do chladničky.
4. Medzitým opečieme nasucho plátky šunky. Šalát rozdelíme do misiek, prelejeme zálievkou a poukladáme plátky opečenej šunky.
Dobrú chuť!