Vynikajúce CESTOVINOVÉ šaláty pre horúce dni

2383

Cestovinový šalát s paradajkami a bazalkou

Ingrediencie:

300 g cestovín (garganelli)

soľ

2 strúčiky cesnaku

1 lyžica balsamicového octu rosso

1 lyžička hnedého cukru

štipka drveného čierneho korenia

2 lyžice olivového oleja

100 g cherry paradajok

1 zväzok čerstvej bazalky

1 zväzok rukoly

60 g parmskej šunky nakrájanej na plátky

Postup:

1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode. Scedíme ich a necháme odkvapkať a dáme do misy.

2. Cesnak vymiešame a premiešame s octom, cukrom, soľou a korením. Nakoniec pridáme olej a dôkladne premiešame.

3. Paradajky umyjeme, nakrájame na štvrťky a pridáme k cestovinám spolu s nasekanou bazalkou a rukolou. Premiešame a dáme do chladničky.

4. Medzitým opečieme nasucho plátky šunky. Šalát rozdelíme do misiek, prelejeme zálievkou a poukladáme plátky opečenej šunky.

Dobrú chuť!