Špagety Carbonara: Tento recept mi prezradil taliansky kuchár, ktorý ho pripravuje už viac ako 25 rokov a hostia si ho nemôžu vynachváliť

23351

Postup:

V hrnci si najprv dáme zohriať vodu na špagety. Medzitým si pripravíme suroviny. Vajíčka rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov.

Špagety Carbonara (fotorecept) - obrázok 3

Parmezán si nastrúhame na strúhadle na jemno. Týmto voňavým syrom naozaj nešetríme, ja som ho spotrebovala skoro celý. Nastrúhaný ho dáme do väčšej misky.

Slaninu si najprv nakrájame na menšie kúsky a potom ju vypražíme v panvici.

Špagety Carbonara (fotorecept) - obrázok 2

Teraz nastáva to kúzlo. Do panvice k slanine prilejeme smotanu a necháme zahriať na malom ohni. Smotana nesmie vrieť. K parmezánu prilejeme 4 žĺtky a zmiešame na kašu. Ak je kaša príliš hustá, môžeme ešte pridať žĺtok. Následne prilejeme pár lyžíc vody zo špagiet. Miešame kým nám nevznikne redšia hmota. Osolíme ju a okoreníme.

Za stáleho miešania túto hmotu prilejeme ku smotane so slaninou a celé to necháme ešte ohriať. Uvarené špagety si dáme do veľkej misky a zalejeme ich omáčkou. Zamiešame a podávame. Na vrch ešte môžete nastrúhať parmezán a ozdobiť vňaťou alebo bazalkou.

Súvisiaci obrázok

Dobrú chuť!