Gnocchi so zeleninou a hovädzím
INGREDIENCIE
500 g hovädzieho pupka
1 cibuľa
soľ
5 guličiek čierneho korenia
2 guličky nového korenia
2 mrkvy
2 petržlenu
1/4 zeleru
60 g masla
60 g hladkej múky
500 g chladených gnocchi
150 g mrazeného hrášku
štipka muškátového kvetu
hrsť nasekanej petržlenovej vňate
POSTUP
1. Hovädzie mäso očistíme a vložíme do hrnca so studenou vodou. Pridáme ošúpanú cibuľu, soľ, korenie a nové korenie. Mäso necháme zvoľna variť.
2. Koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. Asi 20 minút pred koncom varenia ju pridáme k mäsu. Všetko dovaríme domäkka. Varené mäso a zeleninu (okrem cibule) nakrájame na menšie kúsky. Vývar precedíme.
3. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme ju asi 700 ml vychladnutého vývaru a za stáleho miešania ju asi 15 minút necháme prevariť. Gnocchi asi 2 minúty povaríme v osolenej vode.
4. Do bešamelu vložíme gnocchi, pokrájanú zeleninu s mäsom a hrášok s petržlenom. Všetko spoločne prehrejeme a dochutíme soľou a muškátovým kvetom.