
Pripravte si doma skvelé noky.
Ich príprava je jednoduchá a a chutia priam božsky. Máme pre vás 6 overených receptov:
Carbonara
INGREDIENCIE
800 g zemiakových nokov
1 červená cibuľa
160 g anglickej slaniny vcelku
3 lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
400 ml smotany na varenie
soľ
mleté čierne korenie
4 žĺtky
malá hrsť petržlenovej vňate
80 g nastrúhaného parmezánu
POSTUP
1. Noky uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich a uchováme v teple. Cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Slaninu nakrájame na menšie kúsky.
2. V panvici rozohrejeme tri lyžice olivového oleja a orestujeme najskôr slaninu. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a prelisovaný očistený cesnak. Všetko zalejeme smotanou, osolíme a okoreníme.
3. Necháme omáčku prejsť varom a za stáleho miešania krátko povaríme do zhustnutia. Potom vmiešame žĺtky a odstavíme. Noky podávame preliate omáčkou, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a parmezánom.