Úvod Polievky Guľáš nie je len ten jeden: Vyskúšajte tento recept na skvelý Pivovarský...

Guľáš nie je len ten jeden: Vyskúšajte tento recept na skvelý Pivovarský guľáš

6099

Blíži sa leto a s ním aj grilovačky, opekačky a párty vonku. Dobrým gulášom určite nič nepokazíte, je nenáročný na prípravu a zasýti veľké množstvo ľudí. Pridajte do neho tmavé pivo a dostanete úplne novú chuť.

Čo potrebujeme?

    • 500 g hovädzieho mäsa
    • 500 g cibule
    • 3 veľké zemiaky
    • 5 šampiňónov
    • 1 celý cesnak
    • 2 poháre leča
    • gulášová pasta
    • mletá červená paprika
    • soľ
    • cukor
    • drvená rasca
    • mleté čierne korenie
    • prepražené maslo ghí
    • Hraška na zahustenie
    • 2 ks bio mäsového bujónu
    • 1 plechovka tmavého piva

Ako postupujeme?

  • nadrobno nakrájanú cibuľu uvaríme na roztopenom ghí alebo čerstvom masle
  • pridáme nakrájané hovädzie mäso na kocky a mierne opražíme
  • podlejeme pivom a varíme niekoľko minút kým nezačne vrieť
  • potom prilejeme vodu a necháme hodinu variť
  • po hodine pridáme 2 kocky masoxu, 2 poháre leča, soľ, všetky koreniny a cukor
  • dobre zamiešame a varíme 20 min
  • pridáme na kocky nakrájané zemiaky, šampiňóny a cesnak
  • do gulášu vytlačíme asi jednu polievkovú lyžicu gulášovej pasty, zamiešame
  • varíme cca ešte hodinu kým všetko pekne nezmäkne

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!