
Blíži sa leto a s ním aj grilovačky, opekačky a párty vonku. Dobrým gulášom určite nič nepokazíte, je nenáročný na prípravu a zasýti veľké množstvo ľudí. Pridajte do neho tmavé pivo a dostanete úplne novú chuť.
Čo potrebujeme?
-
- 500 g hovädzieho mäsa
- 500 g cibule
- 3 veľké zemiaky
- 5 šampiňónov
- 1 celý cesnak
- 2 poháre leča
- gulášová pasta
- mletá červená paprika
- soľ
- cukor
- drvená rasca
- mleté čierne korenie
- prepražené maslo ghí
- Hraška na zahustenie
- 2 ks bio mäsového bujónu
- 1 plechovka tmavého piva
Ako postupujeme?
- nadrobno nakrájanú cibuľu uvaríme na roztopenom ghí alebo čerstvom masle
- pridáme nakrájané hovädzie mäso na kocky a mierne opražíme
- podlejeme pivom a varíme niekoľko minút kým nezačne vrieť
- potom prilejeme vodu a necháme hodinu variť
- po hodine pridáme 2 kocky masoxu, 2 poháre leča, soľ, všetky koreniny a cukor
- dobre zamiešame a varíme 20 min
- pridáme na kocky nakrájané zemiaky, šampiňóny a cesnak
- do gulášu vytlačíme asi jednu polievkovú lyžicu gulášovej pasty, zamiešame
- varíme cca ešte hodinu kým všetko pekne nezmäkne
Pozri tiež:
- Nenapodobiteľné bobuľové želé z jahôd – výnimočný recept
- Vynikajúci recept pre milovníkov kuracích pečienok – jednoduchý a veľmi chutný
- Ako premeniť rolky od toaletného papiera na užitočné poklady
- Geniálny trik s cesnakom a viečkom od fľaše: Ušetrite čas a námahu pri varení!
- Tento jednoduchý hrnčekový jablkový koláč prevonia kuchyňu a ulahodí každému!























