Úvod Polievky Lahodná paradajková polievka s ricottou – zamilujete si ju!

Lahodná paradajková polievka s ricottou – zamilujete si ju!

0

Ak správne zvolíte ingrediencie, aj z obvyklého obeda alebo večere sa môže stať gurmánsky zážitok. Zmeňte varením a pečením v kuchyni obyčajnú rutinnú činnosť na zábavnú alchýmiu a neobávajte sa experimentovať. Inšpirujte sa receptami, kde repkový olej Raciol s bylinkami dodáva jedlu výnimočnú chuť.

Fantastická paradajková polievka 

Ingrediencie:

  • 1 plechovka paradajok s bazalkou
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • paradajky, cesnak, bazalka
  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 500 ml vývaru
  • 250 g ricotty

Ostatné suroviny:

  • soľ, mleté čierne korenie, čerstvá bazalka

Postup:

1. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji a chvíľu ju pražíme. Potom pridajte rozdrvený cesnak, pridajte paradajky z konzervy a prilejte vývar. Polievku osoľte, okoreňte a priveďte k varu.

2. Polievku rozmixujte do hladka, pridajte ricottu (časť si nechajte na ozdobu pri podávaní) a dobre premiešajte, aby sa s polievkou úplne spojila.

3. Polievku podávajte s lyžicou ricotty, posypanú čerstvou bazalkou a niekoľkými kvapkami oleja.

Záver

Tento recept na paradajkovú polievku s ricottou je skvelým príkladom toho, ako sa z jednoduchých ingrediencií dá pripraviť lahodný a zdravý pokrm. Experimentovaním s rôznymi bylinkami a korením môžete ešte viac zdôrazniť jedinečnú chuť tejto polievky. Nebojte sa pridať svoje obľúbené ingrediencie a vytvoriť si vlastnú unikátnu verziu tohto receptu.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!