
Ak správne zvolíte ingrediencie, aj z obvyklého obeda alebo večere sa môže stať gurmánsky zážitok. Zmeňte varením a pečením v kuchyni obyčajnú rutinnú činnosť na zábavnú alchýmiu a neobávajte sa experimentovať. Inšpirujte sa receptami, kde repkový olej Raciol s bylinkami dodáva jedlu výnimočnú chuť.
Fantastická paradajková polievka
Ingrediencie:
- 1 plechovka paradajok s bazalkou
- 2 polievkové lyžice oleja
- paradajky, cesnak, bazalka
- 1/2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 500 ml vývaru
- 250 g ricotty
Ostatné suroviny:
- soľ, mleté čierne korenie, čerstvá bazalka
Postup:
1. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji a chvíľu ju pražíme. Potom pridajte rozdrvený cesnak, pridajte paradajky z konzervy a prilejte vývar. Polievku osoľte, okoreňte a priveďte k varu.
2. Polievku rozmixujte do hladka, pridajte ricottu (časť si nechajte na ozdobu pri podávaní) a dobre premiešajte, aby sa s polievkou úplne spojila.
3. Polievku podávajte s lyžicou ricotty, posypanú čerstvou bazalkou a niekoľkými kvapkami oleja.
Záver
Tento recept na paradajkovú polievku s ricottou je skvelým príkladom toho, ako sa z jednoduchých ingrediencií dá pripraviť lahodný a zdravý pokrm. Experimentovaním s rôznymi bylinkami a korením môžete ešte viac zdôrazniť jedinečnú chuť tejto polievky. Nebojte sa pridať svoje obľúbené ingrediencie a vytvoriť si vlastnú unikátnu verziu tohto receptu.
Pozri tiež:
- Nenapodobiteľné bobuľové želé z jahôd – výnimočný recept
- Vynikajúci recept pre milovníkov kuracích pečienok – jednoduchý a veľmi chutný
- Ako premeniť rolky od toaletného papiera na užitočné poklady
- Geniálny trik s cesnakom a viečkom od fľaše: Ušetrite čas a námahu pri varení!
- Tento jednoduchý hrnčekový jablkový koláč prevonia kuchyňu a ulahodí každému!























