Vynikajúce CESTOVINOVÉ šaláty pre horúce dni

2383

Cestovinový šalát s hubami

Postup:

1. Cestoviny uvaríme podľa návodu výrobcu v osolenej vode al dente. Scedíme ich, prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Potom ich nasypeme do misy, pokvapkáme lyžicou oleja a premiešame.

2. Huby a zelené fazuľky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na kúsky dlhé asi 2 cm. Papriku očistíme a nakrájame na malé kocky.

3. Bylinky nasekáme najemno, dáme do misky, zalejeme olejom, osolíme a premiešame.

4. Huby orestujeme na zvyšnom oleji, osolíme a necháme vychladnúť. Fazuľky uvaríme v osolenej vode, scedíme a prepláchneme. Všetku zeleninu a huby dáme do misy k cestovinám. Premiešame, zalejeme bylinkovým olejom a dochutíme vínnym octom, soľou a korením.

Dobrú chuť!