Úvod Nápoje Alkoholické Urobte si domácu koktailovú párty s týmito úžasnými drinkami

Urobte si domácu koktailovú párty s týmito úžasnými drinkami

282

Horúce popoludnia a vlažné letné večery sú ideálne na usporiadanie koktejlovej párty. Nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi drinkami z dielne popredných slovenských barmanov a oslňte svojich hostí. Nezabudli sme samozrejme ani na nealko.

Uhorkové perlenie s bazou

Okurkové perlení s bezinkou

Ingrediencie na jeden drink:

3 kocky ľadu

1,5 cl likéru z bazového kvetu (Saint Germain)

1,5 dl Freixenet ICE

2 plátky uhorky

Postup:

Do veľkého pohára na víno vložte 3 kocky ľadu. Pridajte 1,5 cl likéru z bazového kvetu, napr. Likér Saint Germain, a dolejte Freixenetem Ice. Na záver pridajte 2 stočené plátky uhorky.

Whiskey Sour

Johnnie Walker Black Sour

Ingrediencie na jednu porciu:

5 cl Johnnie Walker Black Label

2,5 cl citrónového džúsu

1,75 cl cukrového sirupu

kocky ľadu

Postup:

Naplňte shaker kockami ľadu. Pridajte Johnnie Walker Black Label, citrónový džús (ten môžete jednoducho kúpiť alebo vyrobiť i doma) a cukrový sirup. Všetko pretrepte a prelejte do pohára cez sito.

Na cukrový sirup budete potrebovať:

400 ml vody

500 g kryštálového cukru

Do hrnca nasypte cukor, prilejte vodu a cukor v nej nechajte rozpustiť. Potom hrniec postavte na mierny oheň a za občasného miešania vareškou pomaly priveďte k varu. Penu, ktorá sa tvorí pri varení na povrchu, odstráňte. Varte asi 5 až 6 minút. Takto upravený sirup cez sitko prelejte do sklenenej alebo porcelánovej nádoby a nechajte vychladnúť.

Ice and fire coffee

Káva Fire and Ice

Ingrediencie pre dvoch:

6 čajových lyžičiek instantnej kávy

400 ml vody

vanilkový cukor

niekoľko lyžíc zmrzliny s príchuťou likéru Malaga

niekoľko lyžíc orieškovej zmrzliny

4 lyžice rumu alebo koňaku

4 kocky cukru

Postup:

Kávu oslaďte vanilkovým cukrom. Pripravte si 2 vysoké poháre, do každej z nich striedavo klaďte zmrzlinu malaga a orieškovú, naplňte pohár a potom zalejte kávou. Na lyžicu dajte 2 kocky cukru, jemne zalejte 2 lyžicami alkoholu, opatrne zapáľte a dajte do pohára na ľad. Opakujte aj s druhým pohárom.

Šampanská káva

Šampaňská káva

Ingrediencie:

lyžičky instantnej kávy Jacobs

šálku vody

1/4 šálky šampanského alebo šumivého vína (môže byť sladké)

1 čajová lyžička cukrového sirupu

tonik

kus citrónu

kocky ľadu

Postup:

Kávu rozpustite vo vode. Ľad dajte do vysokého pohára a zalejte kávou.

Pridajte šampanské alebo šumivé víno a nalejte cukrový sirup. Nemiešajte.

Pohár doplňte tonikom a ozdobte kúskom citróna.

Tip: Recept na cukrový sirup nájdete pri drinku Whiskey Sour.

Agua de Valencia

Agua de Valencia

Ingrediencie:

70 cl Cava Mediterrania

5 cl Ferdinand`s Gin

5 cl Stolichnaya Vodka

20 cl pomarančovej šťavy

Postup:

Preslávený typ Spritze menom Agua de Valencia namiešate najlepšie priamo do väčšieho džbánu. Najprv do neho vymačkajte 200 ml pomarančovej šťavy, prípadne použite kvalitný 100{40c8636523d350170d5fcb489075594425cc4716949a396a8b518df0ff0116bb} džús. Pridajte väčšie množstvo Cavy Mediterrania alebo môžete od rovnakého vinárstva vyskúšať aj luxusné cavu Anna de Codorníu. Do džbánu potom nalejte väčšieho panáka nemeckého ginu Ferdinand`s a rovnaké množstvo legendárnej ruskej vodky Stolichnaya. Podľa vlastných preferencií koktail dochuťte cukrom a nechajte poriadne vychladiť v chladničke. Výsledok môžete tiež vylepšiť kúskami ovocia, napríklad broskyňami a jahodami.

Paloma Spritz

Paloma Spritz

Ingrediencie:

10 cl Cava Mediterrania

3 cl Joseph Cartron Pampelemousse Rose

2 cl Belvoir Mango & Peach Cordial

5 cl sóda

Postup:

Vysoký pohárik s ľadom najskôr doplňte o 2 cl prírodného ovocného sirupu alebo Cordial s príchuťou manga a broskyne.

Potom prilejte 3 cl francúzskeho likéru Joseph Cartron Pampelemousse Rose, ktorý vzniká z ružových grapefruitov. Ani tento Spritz sa nezaobíde bez šumivého vína, dolejte 10 cl španielskej Cavy Mediterrania. Zakončite 5 cl sódy, plátkom grapefruitu alebo lístkom mäty.

Yellow Basil

Yellow Basil

Ingrediencie:

Yellow Basil

2 dl Fernet Stock Citrus

1 dl cukrový sirup

0,5 dl čerstvej citrónovej šťavy

4 dl sódy

15 lístkov bazalky

Postup:

Do džbánu, ktorý ste pred tým naplnili ľadom, nalejte Fernet Stock Citrus, cukrový sirup, citrónovú šťavu a sódu. Pridajte bazalku a dobre premiešajte.

Tip: Recept na cukrový sirup nájdete u drinku Whiskey Sour.

Fernando

Fernando

Ingrediencie:

0,04 l Altfernet Spiced

0,15 l fritz-kolesá

plátok citróna alebo limetky

Postup:

Do pohára vložte niekoľko kociek ľadu a pridajte panáka koreneného Altfernetu Spiced. Až po okraj pohára prilievajte fritz-kolu, ktorá obsahuje viac kofeínu ako väčšina predávaných Coca-Cola. Na záver znovu pokvapkajte niekoľkými kvapkami Altfernetu a ozdobte plátkom citróna.

Fernando perfektne spája horké bylinky s jemnou chuťou vanilky a sviežosťou citrusov.

Bohemica Exotic

Bohemic Exotic

Ingrediencie:

0,04 l Altfernet Original

0,15 l Thomas Henry Mystic Mango

plátok pomaranča

Postup:

Trefne pomenovaný koktail Bohemica Exotique ponúka príjemnú a napriek tomu veľmi intenzívnu horkú chuť fernetu v sprievode jemnej mangovej arómy. Pohár s ľadom doplňte o panáka Altfernetu Original a zvyšok následne dolejte sladkú limonádu s príchuťou Mystic Mango. Neoddeliteľnú súčasť tvorí ozdoba v podobe plátku pomaranča.

BBQ Surprise

BBQ Surprise

Ingrediencie:

8 kociek červeného melóna

1 stonka rozmarínu

pár kvapiek Tabasca podľa chuti (pozor, pálivé)

Mattoni s príchuťou grapefruitu na doliatie

rozmarín na ozdobu

Postup:

Kocky ľadu a melónu vložte do pohára spoločne s rozmarínom, pridajte pár kvapiek tabasca a dolejte Mattoni s príchuťou grapefruitu. Ozdobte rozmarínom.

Exotický ľadový čaj

Exotický ledový čaj

Ingrediencie:

4 sáčky zeleného čaju Pickwick s mangom a jazmínom

200 ml ananásového džúsu

1 zrelé mango

1/2 čerstvého ananásu

1 karambola

500 ml horúcej vody

ľad

Postup:

Čaj s mangom a jazmínom zalejte 500 ml horúcej vody a nechajte vylúhovať 2-3 minúty. Dajte vychladiť. Mango a ananás nakrájame na menšie kocky, karambolu na plátky v tvare hviezdičiek. Do vychladeného čaju prilejte ananásový džús a pridajte ovocie a ľad.

Kokosové frappé inšpirované Bali

Ingrediencie:

2 lyžičky kávy Nescafé Classic

75 ml studenej vody

100 ml kokosového mlieka

4 kocky ľadu

kokosová zmrzlina

strúhaný kokos na ozdobenie

Postup:

Ako prvý krok šejkujte 2 lyžičky instantnej kávy so studenou vodou, potom prilejte kokosové mlieko a ešte niekoľkokrát pretrepte. Nalejte do vysokého pohára na ľadové kocky a kopček kokosovej zmrzliny. Zasypte strúhaným kokosom.

Kokteil z marhúľ, jogurtu, kokosového mlieka s medom a rakytníkom

Meruňkový nápoj s kokosem, medem a rakytníkem

Ingrediencie na 4 porcie:

400 g vyzretých vykôstkovaných alebo kompótových marhúľ bez nálevu

150 ml kokosového mlieka

300 g jogurtového nápoja

4 lyžice rakytníkového sirupu

2 lyžice medu

hnedý cukor podľa chuti

Postup:

Marhule nakrájajte na kúsky a dajte do misy. Prilejte kokosové mlieko, jogurt, rakytníkový sirup, pridajte med a ponorným mixérom rozmixujte do hladka. Podľa chuti oslaďte a znovu rozmixujte. Podávajte vychladené.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!