Vynikajúce CESTOVINOVÉ šaláty pre horúce dni

2383

Cestovinový šalát s krevetami

Ingrediencie:

300 g krátkych cestovín (farfalle)

soľ

olivový olej

300 g kreviet

250 g hustej kyslej smotany

soľ

mleté biele korenie

citrónová šťava

hrsť sekaného kôpru

1 šalátová uhorka

1 fenikel

Postup:

1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich, necháme odkvapkať a premiešame ich s troškou olivového oleja.

2. Krevety vsypeme do sitka a necháme ich rozmraziť. Potom ich prepláchneme vlažnou vodou a necháme ich odkvapkať. Na troche oleja v panvici ich orestujeme.

3. Smotanu dochutíme soľou, korením a troškou citrónovej šťavy a vmiešame do nej kôpor.

4. Uhorku umyjeme a nakrájame na tenké polovičné kolieska. Fenikel očistíme a pokrájame na jemné rezance. Všetko spoločne s krevetami a smotanou vmiešame do cestovín.

Dobrú chuť!