Cestovinový šalát s krevetami
Ingrediencie:
300 g krátkych cestovín (farfalle)
soľ
olivový olej
300 g kreviet
250 g hustej kyslej smotany
soľ
mleté biele korenie
citrónová šťava
hrsť sekaného kôpru
1 šalátová uhorka
1 fenikel
Postup:
1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich, necháme odkvapkať a premiešame ich s troškou olivového oleja.
2. Krevety vsypeme do sitka a necháme ich rozmraziť. Potom ich prepláchneme vlažnou vodou a necháme ich odkvapkať. Na troche oleja v panvici ich orestujeme.
3. Smotanu dochutíme soľou, korením a troškou citrónovej šťavy a vmiešame do nej kôpor.
4. Uhorku umyjeme a nakrájame na tenké polovičné kolieska. Fenikel očistíme a pokrájame na jemné rezance. Všetko spoločne s krevetami a smotanou vmiešame do cestovín.
Dobrú chuť!