Cestovinový šalát s pečenou cuketou a bryndzou
Ingrediencie:
300 g krátkych cestovín
soľ
olivový olej
2 malé alebo 1 väčšia cuketa
3 lyžice nasekanej mäty
3 lyžice nasekanej plocholisté petržlenovej vňate
100 g čiernych olív (vykôstkovaných)
200 g bryndze
1 citrón
mleté čierne korenie
Postup:
1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Vsypeme ich do misy, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
2. Cukety očistíme a pozdĺžne nakrájame na tenké plátky. Plátky osolíme a chvíľu necháme “vypotiť”. Potom ich osušíme papierovou utierkou a na grilovacej panvici potreté olejom z oboch strán opečieme.
3. Do misy s cestovinami pridáme bylinky, cukety, olivy a syr. Všetko premiešame a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
Dobrú chuť!