Vynikajúce CESTOVINOVÉ šaláty pre horúce dni

2383

Cestovinový šalát s pečenou cuketou a bryndzou

Ingrediencie:

300 g krátkych cestovín

soľ

olivový olej

2 malé alebo 1 väčšia cuketa

3 lyžice nasekanej mäty

3 lyžice nasekanej plocholisté petržlenovej vňate

100 g čiernych olív (vykôstkovaných)

200 g bryndze

1 citrón

mleté čierne korenie

Postup:

1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Vsypeme ich do misy, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.

2. Cukety očistíme a pozdĺžne nakrájame na tenké plátky. Plátky osolíme a chvíľu necháme “vypotiť”. Potom ich osušíme papierovou utierkou a na grilovacej panvici potreté olejom z oboch strán opečieme.

3. Do misy s cestovinami pridáme bylinky, cukety, olivy a syr. Všetko premiešame a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

Dobrú chuť!