Úvod Bezmäsité DOKONALÉ karamelové REZY S BANÁNOM

DOKONALÉ karamelové REZY S BANÁNOM

3429

Pečiete stále dokola to isté? Bábovka strieda perník a ten zase štrúdľa? Skúste niečo nové a pritom vyskúšané. My sme si zamilovali tieto dokonalé karamelové rezy, a tak veríme, že si ich obľúbite aj vy!

Čo budeme potrebovať na cesto:

1 ks banán

4 ks vajcia

1 šálka polohrubá múka

100 ml olej

10 g škorice

1 balenie prášok do pečiva

4 lyžice kryštálový cukor

Čo budeme potrebovať na náplň:

300 g kryštálový cukor

200 ml smotana na šľahanie

150 g maslo

200 g kyslá smotana

250 ml mlieka

4 ks banán

Čo budeme potrebovať na ozdobu:

50 g čokoláda

Postup:

Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.

Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista.

V hrnci skaramelizujeme 300 g cukru. Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť.

Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach karamelovú hmotu. Spojíme. Pokiaľ by bola hmota moc riedka, vynecháme mlieko.

1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, poukladáme banány (vcelku alebo ich môžeme i nakrájať) a potrieme to zvyšným krémom.

Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo karamelovým dipom.

Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!