
Pečiete stále dokola to isté? Bábovka strieda perník a ten zase štrúdľa? Skúste niečo nové a pritom vyskúšané. My sme si zamilovali tieto dokonalé karamelové rezy, a tak veríme, že si ich obľúbite aj vy!
Čo budeme potrebovať na cesto:
1 ks banán
4 ks vajcia
1 šálka polohrubá múka
100 ml olej
10 g škorice
1 balenie prášok do pečiva
4 lyžice kryštálový cukor
Čo budeme potrebovať na náplň:
300 g kryštálový cukor
200 ml smotana na šľahanie
150 g maslo
200 g kyslá smotana
250 ml mlieka
4 ks banán
Čo budeme potrebovať na ozdobu:
50 g čokoláda
Postup:
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.
Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista.
V hrnci skaramelizujeme 300 g cukru. Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť.
Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach karamelovú hmotu. Spojíme. Pokiaľ by bola hmota moc riedka, vynecháme mlieko.
1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, poukladáme banány (vcelku alebo ich môžeme i nakrájať) a potrieme to zvyšným krémom.
Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo karamelovým dipom.
Dobrú chuť!
Pozri tiež:
- Ako spoľahlivo otestovať čerstvosť vajec: Overené rady od babičky
- Osviežujúci chia puding s čučoriedkami a jahodami – zdravý dezert, ktorý si zamilujete!
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže
























