
Hľadáte lahodný recept na jedlo, ktorým by ste cez víkend pohostili rodinu? Postupne vám predstavíme úžasný recept na lokše z kyslej kapusty. Tieto lokše sú vláčne, jemne nakyslé a vďaka koreninám a kapuste nádherne voňajú.
Lokše z kyslej kapusty
Ingrediencie:
- 600 g polohrubá múka
- 300 g kyslá kapusta
- 1 ks vajce (L)
- 1 štipka soli
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička majoránky
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
Potrebujeme ešte:
- maslo na potieranie
Postup:
1. Na pracovnú plochu nasypte múku a zmiešajte ju s koreninami – soľou, rascou, čiernym korením a majoránkou.
2. Pridajte umytú a dobre odkvapkanú kyslú kapustu a celé vajce.
3. Rukami pripravte hladké cesto (ak je príliš tuhé, pridajte trochu vody alebo kapustovej šťavy).
4. Zakryté cesto nechajte asi 15 minút odpočívať.
5. Potom ho rozvaľkajte na valček a rozdeľte asi na 10 dielov.
6. Každú z nich rozvaľkajte na dobre pomúčenej doske na placku hrubú asi 5 mm a opekajte ju na suchej panvici do zlatista.
7. Hotové lokše potrite rozpusteným maslom a podávajte ešte teplé.
Prajeme vám dobrú chuť!
Bez ohľadu na to, či hľadáte niečo nové na obohatenie vášho kulinárskeho repertoáru, alebo len chcete potešiť blízkych, tento recept na lokše z kyslej kapusty je ideálnou voľbou. Neváhajte a skúste ho ešte dnes!
Pozri tiež:
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže
- Jednoduché a chutné pohostenie z baklažánu a papriky
- Domáce jablkové pyré – ovocná pochúťka pre deti aj dospelých























