Úvod Bezmäsité Vyskúšajte lokše z kyslej kapusty – tradičná chuť s moderným nádychom

Vyskúšajte lokše z kyslej kapusty – tradičná chuť s moderným nádychom

0

Hľadáte lahodný recept na jedlo, ktorým by ste cez víkend pohostili rodinu? Postupne vám predstavíme úžasný recept na lokše z kyslej kapusty. Tieto lokše sú vláčne, jemne nakyslé a vďaka koreninám a kapuste nádherne voňajú.

Lokše z kyslej kapusty

Ingrediencie:

  • 600 g polohrubá múka
  • 300 g kyslá kapusta
  • 1 ks vajce (L)
  • 1 štipka soli
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička majoránky
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

Potrebujeme ešte:

  • maslo na potieranie

Postup:

1. Na pracovnú plochu nasypte múku a zmiešajte ju s koreninami – soľou, rascou, čiernym korením a majoránkou.

2. Pridajte umytú a dobre odkvapkanú kyslú kapustu a celé vajce.

3. Rukami pripravte hladké cesto (ak je príliš tuhé, pridajte trochu vody alebo kapustovej šťavy).

4. Zakryté cesto nechajte asi 15 minút odpočívať.

5. Potom ho rozvaľkajte na valček a rozdeľte asi na 10 dielov.

6. Každú z nich rozvaľkajte na dobre pomúčenej doske na placku hrubú asi 5 mm a opekajte ju na suchej panvici do zlatista.

7. Hotové lokše potrite rozpusteným maslom a podávajte ešte teplé.

Prajeme vám dobrú chuť!

Bez ohľadu na to, či hľadáte niečo nové na obohatenie vášho kulinárskeho repertoáru, alebo len chcete potešiť blízkych, tento recept na lokše z kyslej kapusty je ideálnou voľbou. Neváhajte a skúste ho ešte dnes!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!