Úvod Mäso TIP na nedeľný obed: Restované kuracie prsia s parmezánovou strúhankou a cuketou

TIP na nedeľný obed: Restované kuracie prsia s parmezánovou strúhankou a cuketou

1627

Originálna verzia klasického trojobalu. Tentoraz bez vajec, ale zato s maslom a parmezánom. Ako odľahčenú prílohu pridajte restovanú cuketu a máte rýchly, vyvážený a vynikajúci obed.

Ingrediencie

2 kuracie prsia, nakrájané pozdĺžne na polovice

8 lyžíc masla

½ hrnčeka strúhanky

½ hrnčeka + 1 lyžice strúhaného parmezánu

¼ hrnčeka hladkej múky

2 stredné cukety, nakrájané

2 strúčiky cesnaku, nadrtené

Postup

Vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice masla. Medzitým rozohrejte 4 lyžice masla v tanieri. V miske zmiešajte strúhanku, parmezán a múku. Kuracie potom najskôr namočte v masle a potom vo strúhankovej zmesi.

Obalené kuracie vložte do rozohriateho masla a 3 až 4 minúty restujte z každej strany alebo kým nebude prepečené.

Orestované kuracie odkladajte bokom na tanier.

Rozpustite na panvici zvyšné maslo a pridajte cesnak, ktorý restujte približne minútu.

Prisypte nakrájanú cuketu a restujte domäkka. Osoľte, okoreňte a prisypte lyžicu parmezánu.

Kurča vložte späť do panvice k cukete a nechajte ho prehriať. Potom ihneď podávajte.

Dobrú chuť!

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!