Úvod hlavné jedlá Rýchle zapečené kurča s omáčkou a zemiakmi na plechu – tradičný a...

Rýchle zapečené kurča s omáčkou a zemiakmi na plechu – tradičný a rýchly recept

0

Potrebujete rýchly a jednoduchý recept na obed? Skúste dnešný návod na pečené kurča s omáčkou a zemiakmi na plechu. Je to fantastický obed pripravený rýchlo a jednoducho. Poďme sa pozrieť, ako ho zvládnuť.

Chrumkavé kurča na plechu so zemiakmi a omáčkou

Ingrediencie:

  • porcované kurča (môžete použiť aj stehná, krídla…)
  • 700 g olúpaných zemiakov nakrájaných na kocky
  • 2-3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 paradajku (môže byť olúpaná, ale nie je to nutné)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 čajovú lyžičku kari korenia
  • 50 ml bieleho vína
  • Soľ a korenie
  • Olej

Postup:

1) Zemiaky najprv umyjeme a nakrájame na kocky. Ochutíme ich soľou, korením, paprikou a pridáme trochu oleja.

2) Kurča naporciujeme a ochutíme.

3) V miske zmiešame paradajku, pretlak, prelisovaný cesnak, kari, víno a zmixujeme. Pridáme 2-3 lyžice oleja a zalejeme mäso.

4) Zemiaky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

5) Pridáme mäso so zvyškami marinády.

6) Plech prikryjeme fóliou a pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov približne 35-40 minút.

7) Ľahko odstraníme alobal a necháme zapiecť do chrumkava. Podľa potreby môžeme podliať vodou alebo vývarom.

Dobrú chuť!

VIDEO NÁVOD:

Zdroj receptu: Zu Tisch bei Ksenia. Užijte si prípravu a zapečte si kurča so zemiakmi a omáčkou na jednom plechu. Je to jednoduché,rýchle a chutné!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!