Úvod Mäso Recepty od mamičky: Hovädzie roštenky s prekvapením

Recepty od mamičky: Hovädzie roštenky s prekvapením

285

Kto by nepoznal roštenku s prírodnou šťavou, skvele sa hodiacou k víkendovému obedu, že? Pridaním húb a paradajok z tohto kusu mäsa ale urobíte nevídanú delikatesu.

Čo budete potrebovať:

4 plátky hovädzej roštenky

1 pár klobásky

4 plátky anglickej slaniny

dijónsku horčicu

1 cibuľu

1 väčšia paradajku

hríbiky

masť

hladkú múku

soľ, korenie, sladkú papriku

Postup:

Hovädzie mäso naklepeme a z oboch strán osolíme.

Z jednej strany okoreníme, potrieme horčicou, položíme plátok anglickej slaniny a polku nožičky z klobásky.

Plátky mäsa zrolujeme a zavinieme niťou, aby sa nerozmotali.

Obalíme v hladkej múke a posypeme sladkou paprikou.

Na rozpálenej panvici s masťou sprudka orestujeme zo všetkých strán doružova.

Mäso vyberieme, osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájanú paradajku a hríby.

Mäso vrátime späť a zalejeme do 2/3 vodou alebo hovädzím vývarom, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 1 hodinu domäkka.
Podávame s ryžou.

Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!