Postup:
Krkovičku si ľahko naklepeme chrbtom dlane. Mäso osolíme, okoreníme, votrieme do neho sladkú papriku.
[hana-code-insert name=’inline graftext’ /]
Krkovičku potrieme olejom a necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke.
Zemiaky a cibuľu olúpeme a spolu s klobásou nakrájame na kolieska. Z alobalu ustrihneme 3 štvorce a potrieme ich olejom. Na alobal rozdelíme zemiaky, ktoré osolíme a okoreníme. Na zemiaky položíme plátky krkovičky.
Na každý kúsok mäsa položíme plátok anglickej slaniny a kolieska cibule. Ako poslednú použijeme nakrájanú klobásu.
Alobal zabalíme postupne do dvoch vrstiev, aby pri pečení nevytiekla šťava. Takto pripravené balíčky so živánskou preložíme na plech a pečieme najprv 40 minút v rúre predhriatej na 200 °C. Potom rúru zoslabíte na 160 °C a necháme 20 minút dopiecť.
Po hodine pečenia necháme alobal chvíľu vychladnúť a opatrne rozbalíme. Živánsku pečienku podávame so zeleninovými šalátmi ako hlavný chod.
Dobrú chuť!
[irp]