Zapečené morčacie guličky
INGREDIENCIE
2 červené cibule
4 strúčiky cesnaku
600 g morčacích pŕs
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
čerstvá bazalka
strúhanka na zahustenie
rastlinný olej na opečenie
400 g sterilizovaných lúpaných paradajok
100 g mozzarrelly
POSTUP
1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Morčacie mäso pomelieme a preložíme do misy. Pridáme vajcia, polovicu pokrájanej cibule, cesnaku a premiešame. Dochutíme soľou, korením a časťou bazalky. Podľa potreby zahustíme strúhankou.
2. Z hmoty vytvarujeme väčšie guličky a opečieme ich v panvici na oleji zo všetkých strán. Potom ich vyberieme a uchováme v teple. Do panvice vsypeme zvyšnú cibuľu s cesnakom a krátko opražíme. Prilejeme paradajky so šťavou a pridáme soľ a korenie podľa chuti. Krátko povaríme.
3. Omáčku prelejeme do zapekacej misky. Vložíme mäsové guľky a poukladáme na kúsky nakrájanú mozzarellou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 15 minút. Pred podávaním posypeme zapečené morčacie guličky zvyšnými lístkami bazalky.