Morčacie medailóniky so zeleninou
INGREDIENCIE
3 mrkvy
2 cukety
soľ
1 šalotka
olivový olej
50 g masla
1 chilli paprička
2 lyžice opraženého sezamu
600 g morčacích pŕs
drvené čierne korenie
100 ml zeleninového vývaru
POSTUP
1. Mrkvy aj cukety dobre umyjeme a nakrájame na silnejšie rezance. Krátko ich povaríme v osolenej vode, scedíme, ochladíme a necháme odkvapkať.
2. Šalotku olúpeme a nakrájame najemno. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a polovicu masla, šalotku opražíme, pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku a odkvapkanú zeleninu. Krátko orestujeme a podľa potreby osolíme. Nakoniec vmiešame opražený sezam.
3. Morčacie mäso očistíme a nakrájame na plátky. Ľahko ich naklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a mäso po oboch stranách opečieme.
4. Opečené mäso vyberieme, do výpeku nalejeme vývar, zvaríme na polovicu a nakoniec zjemníme zvyšným maslom. Hotové medailóniky podávame so zeleninou, preliate výpekom.