Potrebujete tip na zajtrajší obed? Skúste týchto 7 osvedčených receptov s morčacím mäskom

5775

Morčacie kúsky v horčicovej omáčke

INGREDIENCIE

600 g morčacieho mäsa (vykostené stehno alebo prsia)
soľ
40 ml oleja
2-3 lyžice kremžskej horčice
250 ml hydinového vývaru
soľ
čierne mleté korenie
jarná cibuľka s vňaťou
1 lyžička solamylu

POSTUP

1. Morčacie mäso očistíme a nakrájame na stredne veľké kúsky. Dáme ho do misy, osolíme a okoreníme. V panvici rozohrejeme polovicu oleja a mäso sprudka orestujeme. Pridáme 2-3 lyžice kremžskej horčice a zvoľna opekáme asi 1 minútu.

2. Mäso v panvici podlejeme vývarom a pozvoľna dusíme domäkka. Medzitým nakrájame na väčšie kúsky jarnú cibuľku a sprudka ju orestujeme. Potom ju osolíme a preložíme do misky.

3. V hrnčeku rozmiešame 100 ml vody sa solamylom a prilejeme k mäsu. Premiešame, a keď všetko zhustne, pridáme cibuľku. Morčacie kúsky podávame s ryžou.