
Morčacie mäso je diétne a možnosti úpravy sú takmer nekonečné. Máme pre vás 7 osvedčených receptov:
Plnené morčacie závitky
INGREDIENCIE
800 g morčacích pŕs
soľ
mleté čierne korenie
150 g sterilizovaných paprík
8 plátkov kvalitnej šunky
8 plátkov čedaru
2 lyžice olivového oleja
50 g masla
300 g cukrových hráškov
300 g mladých mrkvičiek
POSTUP
1. Morčacie mäso nakrájame na osem rovnakých plátkov. Naklepeme ich a dochutíme soľou a korením. Papriky očistíme a rozkrájame na širšie prúžky.
2. Na každý kúsok mäsa položíme plátok šunky, syra a papriky. Stočíme do závitku a upevníme špáradlom. Pripravené závitky opečieme v panvici na olivovom oleji zo všetkých strán. Potom ich preložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 12 minút.
3. V kastróliku rozpustíme maslo a orestujeme na ňom hrášok a očistenú mrkvu. Dochutíme soľou a korením. Hotové závitky podávame s restovanou zeleninou.