Potrebujete tip na zajtrajší obed? Skúste týchto 7 osvedčených receptov s morčacím mäskom

5775

Plnené morčacie mäso s olivami

INGREDIENCIE

800 g morčacích pŕs
50 g plátkov anglickej slaniny
soľ
mleté čierne korenie
3 lyžice olivového oleja
l malá cibuľa
150 ml bieleho vína
250 g lúpaných drvených paradajok (z konzervy)
1 lyžica krupicového cukru
2 strúčiky cesnaku
Náplň:
2 hrste čerstvého špenátu
100 g čiernych olív bez kôstok
50 g sušených paradajok
100 g lučiny

POSTUP

1. Najskôr pripravíme plnku. V mise zmiešame čerstvý špenát, 50 g olív, sušené paradajky, lučinú a všetko dobre premiešame.

2. Morčacie prsia rozkrojíme na štyri plátky. Zľahka ich naklepeme cez mikroténovú fóliu a položíme na ne plátky slaniny. Na stred rozdelíme pripravenú plnku a plátky mäsa cez ňu prehneme. Okraje k sebe sklepneme paličkou a spojíme špáradlami. Morčacie vrecká osolíme a okoreníme.

3. V hlbšej panvici rozpálime olej a morčacie vrecká na ňom opečieme z oboch strán. Potom ich preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme dopiecť na 10-15 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.

4. Medzitým vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Prilejeme víno, drvené paradajky a zvyšok olív. Omáčku necháme povariž na malom ohni asi pol hodiny. Dochutíme ju soľou, korením, cukrom, roztlačeným cesnakom a necháme ešte prejsť varom. Morčacie kapsy podávame preliate omáčkou s cestovinami.