Morčacie mäso s fazuľou
INGREDIENCIE
800 g morčacieho mäsa
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
250 g húb
60 ml repkového oleja
1 lyžica hladkej múky
250 ml vývaru
150 ml bieleho vína
400 g sterilizovaných fazúľ
3 vetvičky tymiánu
1 bobkový list
soľ
mleté čierne korenie
POSTUP
1. Morčacie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno, očistené huby nakrájame. V hrnci rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme.
2. Opečené mäso vyberieme na tanier a vo výpeku opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané huby a za stáleho miešania všetko orestujeme.
3. Mäso vrátime do hrnca, zaprášime múkou a všetko asi 2-3 minúty opekáme. Prilejeme vývar a biele víno, privedieme k varu, pridáme prepláchnuté sterilizované fazule, tymián a bobkový list. Osolíme a okoreníme.
4. Priklopíme pokrievkou, vložíme do vyhriatej rúry a pri 150 °C dusíme asi 35-40 minút. Podávame s pečivom.