Potrebujete TIP na nedeľný obed? Máme pre vás 15 skvelých receptov, vďaka ktorým bude tento problém vyriešený

54860

6. Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou

Budeme potrebovať:

400 g kuracie prsia, 1 ks cibuľa, 1/2 ks väčšia červená paprika, 20 g arašidy, 2 ks žĺtka, 1 ks pór, hrsť sušené alebo čerstvé huby, 1/2 ks čínska kapusta, 1 lyžica solamyl, granulovaný cesnak, soľ, čierne korenie, mletá paprika, 5 lyžíc sójovej omáčky, 2 lyžice worchestrovej omáčky, 100 ml olej.

Postup:

Najskôr nasypeme do strednej misky solamyl, trochu čierneho korenie a granulovaného cesnaku, potom pridáme lyžicu vody a vytvoríme kašu, do ktorej ešte vmiešame žĺtka. Potom nakrájame kuracie prsia na rezance a vložíme ich do misky a necháme asi 5 minút odležať. Rozpálime čo najviac olej na wok panvici, potom vložíme mäso a smažíme asi 8 minút, prvé 3 minúty neustále miešame, aby sa mäso neprilepilo a nespálilo. Potom mäso vyberieme do misky a necháme odpočívať. Väčšiu polovicu výpeku odoberieme a na zvyšku osmahneme na drobno nakrájanú cibuľu, nakrájaný pór, červenú papriku, huby, pridáme trochu mletej papriky, cesnaku, arašidy a prilejeme asi 100 ml vody. Dusíme zakryté cca 10 minút. Na úplne záver pridáme mäso, sójovú omáčku a worchester. Ochutíme soľou, pridáme kapustu a zľahka ohrejeme. Odstavíme a servírujeme s ryžou. Dobrú chuť!

38634755-9ae418d8c23565-full (1)

7. Kuracie prsia na šampiňónoch s ryžou

Budeme potrebovať:

500 g kuracie prsia, 1 ks veľká cibuľa, 100 g čerstvé šampiňóny, soľ, čierne korenie, červená mletá paprika, trochu solamylu, olej podľa potreby a ako príloha ryža s kukuricou a petržlenovou vňaťou.

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezance. Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľu, pridáme nakrájané huby a keď máme všetko orestované, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia. Osolíme, okoreníme a posypeme červenou mletou paprikou. Sprudka opečieme a podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Po podusení zahustíme solamylom – pridávame toľko ako hustú omáčku chcete mať. Ryžu uvaríme klasickým spôsobom a po uvarení primiešame kukuricu a na tanieri vrch posypeme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

16684162-97f875b0e7ca65-full

8. Pikantné kuracie mäsko s hubami

Budeme potrebovať:

400 g kuracie prsia, 300 g šampiňóny, 1 ks cibuľa, 3 lyžice horčica, 8 lyžíc kečup, 1 kocka kuracieho bujónu, 1 ks chilli paprička, 100 ml mlieko, 400 ml smotana na šľahanie, 2 lyžice olej, kúsok masla, soľ a čierne korenie.

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme a na rozpálenom oleji orestujeme do zlata. Kuracie mäso vyberieme, na panvicu dáme kúsok masla, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a krátko restujeme. Pridáme huby, kocku bujónu a podlejeme trochou vody. Necháme bujón rozpustiť, pridáme na drobno nakrájanú alebo nastrúhanú chilli papričku, kečup, horčicu a jemne osolíme. Varíme dovtedy, kým sa všetko nespojí a nakoniec zahustíme smotanou, do ktorej sme pridali mlieko. Zredukujeme a pridáme mäso. Podávame s ryžou. Dobrú chuť!

73094880-524659107bda65-full

9. Kuracie kúsky v krémovej horčicovej omáčke

Budeme potrebovať:

300 g kuracie prsia, 1 ks cibuľa, 1 ks mrkva, 3 lyžice kyslá smotana, 2 lyžice dijonská horčica, 2 lyžice obyčajná horčica, 2 lyžice hladká múka, 1 hrnček horúca voda, olej, soľ a čierne korenie. Marináda na mäso: 2 lyžice kari korenie, 1/2 lyžičky soľ, 2 lyžice sójová omáčka, čierne korenie podľa chuti.

Postup:

Kuracie prsia očistíme, umyjeme a poriadne osušíme. Nakrájame na rezance, pridáme všetky suroviny potrebné na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Takto môžeme marinovať mäso aj celú noc, bude jemnejšie a chutnejšie. Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvicu osmažíme do zlata. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, mäso a orestujeme na miernom ohni. Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme. Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a čierne korenie, premiešame a necháme dusiť. Nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicou hladkej múky, horčicou a všetko spolu varíme, kým sa omáčka zredukuje. Ako prílohu môžete podávať ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu. Dobrú chuť!

66621828-94afbe9e7bdb65-full

10. Kuracie kúsky v pikantnej jogurtovej marináde

Budeme potrebovať:

2 ks chladené kuracie prsia, 3 lyžice smotanový biely jogurt, 1 lyžica olej, 1 lyžička chilli korenie, 1/2 lyžičky sušený zázvor, 2 lyžičky kari korenie, 2 lyžice pikantná sójová omáčka s cesnakom, 2 lyžice sladká chilli omáčka, 1 ks pór, 100 g sušené paradajky s kapary v oleji, 2 lyžice olej, soľ a čierne korenie.

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na kocky 2×2 cm. Do misky dáme jogurt, 1 lyžicu oleja, korenie a všetko premiešame. Vložíme pokrájané mäso a rukou všetko dôkladne premiešame. Necháme v chladničke hodinu marinovať. Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja, pridáme mäso aj s marinácou a sprudka za stáleho miešania restujeme 10 minút. Potom pridáme zvyšok surovín a restujeme ďalších 10 minút. Podľa chuti osolíme a okorením a podávame s jasmínovou ryžou. Dobrú chuť!

59079261-45f7a596f49d65-full