Mäso podľa francúzskeho receptu
K tomu, aby ste mäso po francúzsky pripravili v rúre na pečenie ako profesionálny kuchár, potrebujete vedieť niekoľko vecí. Napríklad pre príjemnú chuť a vôňu treba cibuľu nastrúhať na strúhadle, nie narezať na kolieska, ako sa píše v tradičnom recepte. Korenie najvhodnejšie pre kuracie mäso a syr sú bazalka, rozmarín a oregano. Aby nám pri pečení mäso nevyschlo, je nutné ho často sledovať.
Príprava:
Narežte kuracie prsia na tenké filé a vyklepte ich. Dôkladne ich umyte.
Narežte paradajky na tenké plátky, cibuľu na plátky, no najlepšie je, ako sme už spomínali, nastrúhať ju na jemnom strúhadle.
Rozbite vajcia do misky, pridajte čierne korenie, soľ a zvyšné koreniny. Mäso v zmesi chvíľu marinujte.
Nastrúhajte syr na hrubom strúhadle.
Potrite plech na pečenie olivovým alebo kokosovým olejom, prípadne použite papier na pečenie.
Na plech poukladajte kuracie rezne, na ne cibuľu a kolieska paradajok.
Paradajky potrite jogurtom alebo kyslou smotanou.
Celú zmes posypte syrom.
Zapekajte jedlo kým syr nebude hnedý – veď kto by nemal rád hnedastú kôrku na jedle.
Mäso francúzsky so syrom a kuracím mäsom ničím nezaostáva za bravčovým mäsom zapekaným s majonézou. A koľko možných variácií je možné pripraviť s týmto jedlom. Podľa mňa – je to chutné jedlo bez žiadnych jedov a chuť je jedinečná.
Prekvapte priateľov s týmto tradičným sviatočným francúzskym jedlom. Udržíte si postavu a nasýtite gurmánov.