
100 g tohto chutného jedla má len 105 kalórií. To znamená, že tradičné sviatočné jedlo sa zmenilo na diétne. Čo je veľmi dôležité spomenúť, budeme variť bez majonézy. Nezabudnite na triky, ktoré sa dnes naučíte. Pomôžu vám pripraviť veľmi chutné jedlo.
Ako pripraviť mäso po francúzsky?
Ingrediencie:
2 kuracie prsia
2 paradajky
2 cibule
1 vajce
100 g tvrdého syra
1 polievková lyžica jogurtu alebo kyslej smotany
čierne mleté korenie, trochu soli
korenie podľa chuti (bazalka, rozmarín, oregano)
Prečo v recepte chýba majonéza? Ide o to, že prihrievaním majonézy sa zmes mení na tuk a bielky sa zrazia, čím sa pokazí celá chuť jedla. Majonéza je vhodná iba do studenej kuchyne a najlepšie je, keď sa urobí vlastnoručne.
Mäso podľa francúzskeho receptu
K tomu, aby ste mäso po francúzsky pripravili v rúre na pečenie ako profesionálny kuchár, potrebujete vedieť niekoľko vecí. Napríklad pre príjemnú chuť a vôňu treba cibuľu nastrúhať na strúhadle, nie narezať na kolieska, ako sa píše v tradičnom recepte. Korenie najvhodnejšie pre kuracie mäso a syr sú bazalka, rozmarín a oregano. Aby nám pri pečení mäso nevyschlo, je nutné ho často sledovať.
Príprava:
Narežte kuracie prsia na tenké filé a vyklepte ich. Dôkladne ich umyte.
Narežte paradajky na tenké plátky, cibuľu na plátky, no najlepšie je, ako sme už spomínali, nastrúhať ju na jemnom strúhadle.
Rozbite vajcia do misky, pridajte čierne korenie, soľ a zvyšné koreniny. Mäso v zmesi chvíľu marinujte.
Nastrúhajte syr na hrubom strúhadle.
Potrite plech na pečenie olivovým alebo kokosovým olejom, prípadne použite papier na pečenie.
Na plech poukladajte kuracie rezne, na ne cibuľu a kolieska paradajok.
Paradajky potrite jogurtom alebo kyslou smotanou.
Celú zmes posypte syrom.
Zapekajte jedlo kým syr nebude hnedý – veď kto by nemal rád hnedastú kôrku na jedle.
Mäso francúzsky so syrom a kuracím mäsom ničím nezaostáva za bravčovým mäsom zapekaným s majonézou. A koľko možných variácií je možné pripraviť s týmto jedlom. Podľa mňa – je to chutné jedlo bez žiadnych jedov a chuť je jedinečná.
Prekvapte priateľov s týmto tradičným sviatočným francúzskym jedlom. Udržíte si postavu a nasýtite gurmánov.
Pozri tiež:
- Ako spoľahlivo otestovať čerstvosť vajec: Overené rady od babičky
- Osviežujúci chia puding s čučoriedkami a jahodami – zdravý dezert, ktorý si zamilujete!
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže






























