Mleté mäso s cuketou
Na 4 porcie potrebujete:
500 g miešaného mletého mäsa
1 cuketu
4 paradajky
2 cibule
muškátový oriešok
mletú škoricu
soľ
korenie
olej
1 veľký kelímok bieleho jogurtu
150 g nastrúhanej goudy
Postup:
Umytú cuketu nakrájajte na kolieska, paradajky sparte, olúpte a nakrájajte na kúsky. V zapekacej nádobe opečte na oleji jednu nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte mleté mäso a opečte ho dohneda. Potom vmiešajte paradajky a zmes dochuťte trochou muškátového orieška, škoricou, soľou a korením. Mäso vyberte a na dno pekáča rozložte kolieska cukety a kolieska cibule. Navrch rozložte zmes mäsa a na ňu rozotrite jogurt. Posypte syrom a pečte asi 50 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
Tip: Namiesto jogurtu môžete na zapečenie použiť na kolieska nakrájanú mozzarellu.