
Najlepším a najrýchlejším variantom v kuchyni sú jedlá z jedného pekáčika. Skoro žiadne riady, zamiešať, ochutiť, zapiecť … a pri večeri odrazu ostane oveľa viac času na rozprávanie s rodinou.
Tiež sa vám stáva, že na otázku smerovanú k rodine, čo by si dali na večeru, nedostanete žiadnu odpoveď? A je to zase celé na vás. Vymyslieť, nakúpiť a ešte všetkým uspokojiť ich chute. Zapečené pokrmy ponúkajú veľa inšpirácie a kreativity. Kombinujte, skúšajte a nájdite najlepší recept práve pre vás.
Kuracie stehná v paradajkovej omáčke
Na 4 porcie potrebujete:
12 kuracích stehien
2 konzervy lúpaných paradajok
štvrtku zeleru
polovicu čerstvého feniklu
1 zväzok jarných cibuliek
½ lyžičky citrónovej kôry
soľ
korenie
olej
1 lyžicu hladkej múky
100 ml bieleho vína
Postup:
Kuracie nožičky opláchnite a dôkladne osušte papierovými kuchynskými obrúskami. V nádobe, v ktorej budete zároveň aj zapekať, orestujte na oleji na kolieska nakrájané jarné cibuľky, na kocky nakrájaný zeler a fenikel. Potom pridajte v múke obalené kuracie nožičky a opekajte so zeleninou dozlatista. Podlejte všetko vínom, ktoré nechajte odpariť. Nakoniec vyklopte k mäsu obe konzervy lúpaných paradajok, pridajte citrónovú kôru a nakoniec všetko osoľte a okoreňte. Mäso s omáčkou pečte asi hodinku v rúre predhriatej na 190 °C.
Tip: Kuracie stehná s paradajkovou omáčkou budú chutiť skvele s chlebom aj kuskusom.