Úvod Mäso Potrebujete tip na nedeľný obed? Lahodné recepty v štýle zamiešať, zapiecť a...

Potrebujete tip na nedeľný obed? Lahodné recepty v štýle zamiešať, zapiecť a zjesť!

5243

Najlepším a najrýchlejším variantom v kuchyni sú jedlá z jedného pekáčika. Skoro žiadne riady, zamiešať, ochutiť, zapiecť … a pri večeri odrazu ostane oveľa viac času na rozprávanie s rodinou.

Tiež sa vám stáva, že na otázku smerovanú k rodine, čo by si dali na večeru, nedostanete žiadnu odpoveď? A je to zase celé na vás. Vymyslieť, nakúpiť a ešte všetkým uspokojiť ich chute. Zapečené pokrmy ponúkajú veľa inšpirácie a kreativity. Kombinujte, skúšajte a nájdite najlepší recept práve pre vás.

Kuracie stehná v paradajkovej omáčke

Na 4 porcie potrebujete:

12 kuracích stehien

2 konzervy lúpaných paradajok

štvrtku zeleru

polovicu čerstvého feniklu

1 zväzok jarných cibuliek

½ lyžičky citrónovej kôry

soľ

korenie

olej

1 lyžicu hladkej múky

100 ml bieleho vína

Postup:

Kuracie nožičky opláchnite a dôkladne osušte papierovými kuchynskými obrúskami. V nádobe, v ktorej budete zároveň aj zapekať, orestujte na oleji na kolieska nakrájané jarné cibuľky, na kocky nakrájaný zeler a fenikel. Potom pridajte v múke obalené kuracie nožičky a opekajte so zeleninou dozlatista. Podlejte všetko vínom, ktoré nechajte odpariť. Nakoniec vyklopte k mäsu obe konzervy lúpaných paradajok, pridajte citrónovú kôru a nakoniec všetko osoľte a okoreňte. Mäso s omáčkou pečte asi hodinku v rúre predhriatej na 190 °C.

Tip: Kuracie stehná s paradajkovou omáčkou budú chutiť skvele s chlebom aj kuskusom.

Mleté mäso s cuketou

Na 4 porcie potrebujete:

500 g miešaného mletého mäsa

1 cuketu

4 paradajky

2 cibule

muškátový oriešok

mletú škoricu

soľ

korenie

olej

1 veľký kelímok bieleho jogurtu

150 g nastrúhanej goudy

Postup:

Umytú cuketu nakrájajte na kolieska, paradajky sparte, olúpte a nakrájajte na kúsky. V zapekacej nádobe opečte na oleji jednu nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte mleté mäso a opečte ho dohneda. Potom vmiešajte paradajky a zmes dochuťte trochou muškátového orieška, škoricou, soľou a korením. Mäso vyberte a na dno pekáča rozložte kolieska cukety a kolieska cibule. Navrch rozložte zmes mäsa a na ňu rozotrite jogurt. Posypte syrom a pečte asi 50 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Tip: Namiesto jogurtu môžete na zapečenie použiť na kolieska nakrájanú mozzarellu.

Treska so zeleninou

Na 4 porcie potrebujete:

500 g tresky

1 cibuľu

200 g mrazených zelených fazuliek

200 g mrkvy

300 g zemiakov

soľ

mleté čierne korenie

mletú sladkú papriku

300 ml smotany

2 lyžice masla

1 lyžicu hladkej múky

2121

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Mrkvu očistite a nakrájajte na kúsky alebo kolieska. Cibuľu nakrájajte na štvrtky. Zeleninu spolu s fazuľkami zmiešajte v mise a osoľte. Zapekaciu misu vymažte lyžicou masla a na dno rozložte všetku zeleninu. Rybu osoľte, okoreňte a posypte mletou paprikou. Potom kúsky ryby naukladajte na zeleninu. V 200 ml smotany rozmiešajte hladkú múku a zmes nalejte na zeleninu s rybou. Navrch dajte kúsky zvyšného masla. Vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 30 minút. Až v tejto chvíli nalejte na zmes zvyšnú smotanu a pokrm ešte krátko dopečte.

Tip: Zeleninu premiešajte pred zapečením ešte lyžicou nasekanej petržlenovej vňate.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!