Dokonalá večera z jedného hrnca: Naučte sa Texaské Chili Con Carne

Naučte sa s nami túto pikantnú texaskú špecialitu.

5077

Postup

Cibuľu nakrájajte najemno a nechajte zosklovatieť na rozpálenom oleji. Pridajte na rezance pokrájané mäso, zo všetkých strán ho sprudka orestujte, aby sa zatiahlo, a poriadne okoreňte.

Pridajte na prúžky nakrájanú papriku, nasekaný cesnak, nadrtené chilli, rímsku rascu, papriku a lyžičku soli. Premiešajte, zalejte vínom, krájanými paradajkami, 500 ml vody a povarte do zmäknutia.

U mletého mäsa stačí asi 30 minút, aby sa chute pekne prepojili, pri prednom hovädzieho (krku) potom platí, že čím dlhšie, tým lepšie. My sme ho varili asi 2,5 hodiny a bolo krásne mäkké. Čas od času skontrolujte, či je v hrnci dostatok tekutiny.

Na záver pridajte čokoládu, scedenú fazuľu a kukuricu, nechajte ešte pár minút prehriať a podávajte.

Dobrú chuť! 🙂