Cigánska pečienka! Jednoduchý recept, ktorý bude chutiť každému

27022

Postup:

Mäso si naporcujeme a naložíme v marináde z gyros korenia, medu, oleja a piva ešte deň pred samotným pečením, aby sa chute krásne prepojili. Pekáč si potrieme tenkou vrstvou oleja alebo masla, a naukladáme naň asi polovicu zemiakov nakrájaných na plátky. Priamo na plechu ich osolíme a okoreníme.

18051537_10209109458113853_1388441940_n

Na zemiaky naukladáme polovicu množstvo cibule nakrájanej na kolieska. Slaninu si nakrájame na menšie kocky a rozsypeme ju medzi zemiaky a cibuľu.

18051957_10209109458033851_913801321_n

Na záver pridáme marinované mäso.

18009644_10209109459233881_532902211_n

Celý postup vrstvenia opakujeme znova.

18052747_10209109458793870_1321536573_n

Pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na asi 50-60 minút.

18034702_10209109458513863_660737113_n

Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku. Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom a pridáme ľubovoľné korenie podľa chuti.

18052822_10209109458393860_1950791037_n

Chvíľu pred koncom pečenia vyberieme pekáč z rúry a odstránime alobal. Na vrch vylejeme smotanovú omáčku a bez alobalu dáme späť do rúry a pečieme pri rovnakej teplote kým smotana nezačne hnednúť.

18072575_10209109458633866_532944581_n

18073443_10209109457833846_2127377016_n

Dobrú chuť!