Postup:
Mäso si naporcujeme a naložíme v marináde z gyros korenia, medu, oleja a piva ešte deň pred samotným pečením, aby sa chute krásne prepojili. Pekáč si potrieme tenkou vrstvou oleja alebo masla, a naukladáme naň asi polovicu zemiakov nakrájaných na plátky. Priamo na plechu ich osolíme a okoreníme.
Na zemiaky naukladáme polovicu množstvo cibule nakrájanej na kolieska. Slaninu si nakrájame na menšie kocky a rozsypeme ju medzi zemiaky a cibuľu.
Na záver pridáme marinované mäso.
Celý postup vrstvenia opakujeme znova.
Pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na asi 50-60 minút.
Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku. Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom a pridáme ľubovoľné korenie podľa chuti.
Chvíľu pred koncom pečenia vyberieme pekáč z rúry a odstránime alobal. Na vrch vylejeme smotanovú omáčku a bez alobalu dáme späť do rúry a pečieme pri rovnakej teplote kým smotana nezačne hnednúť.
Dobrú chuť!