Bylinkové hody: Roláda s pestom, šalviové ravioli a krém s koriandrom

354

Batátová polievka s quinoa a koriandrom

Batátová polévka s quinoou a koriandrem

200 g sladkých zemiakov

150 g zemiakov

1 veľká červená cibuľa

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice oleja

trochu chilli pasty alebo harrisy

2 lyžice paradajkového pretlaku

100 g červenej quinoa

200 ml kuracieho vývaru

soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

čerstvý koriander

Postup:

Začneme prípravou quinoa (alebo môžete jednotlivé kroky spraviť medzi krokmi na prípravu polievky). Najskôr quineu nasypeme do misky a zalejeme studenou vodou. Asi po štvrť hodine ju zlejeme a nasypeme do hrnca s 200 ml vývaru. Osolíme podľa potreby a varíme na miernom plameni asi 10 minút. Potom necháme ešte chvíľu stáť s priklopenou pokrievkou, aby pekne došla a všetok vývar sa vstrebal.

Sladké zemiaky a zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme.

Na rozpálenom oleji orestujeme dosklovata červenú cibuľu, pridáme chilli pastu a paradajkový pretlak a chvíľu miešame a necháme prebublávať. Potom pridáme nakrájané sladké zemiaky a zemiaky, zalejeme vodou, osolíme a privedieme k varu.

Zmiernime plameň a varíme do zmäknutia zemiakov asi 20 minút.
Ku koncu pridáme prelisovaný cesnak, dochutíme soľou a korením a rozmixujeme na hustý hladký krém. Polievku podávame ozdobenú quinoa a čerstvým koriandrom.