Kedy inokedy si užívať zelené bohatstvo zo záhrady za oknom, než práve teraz, keď sa to všetko krásne zelená. Čerstvé bylinky využijete nielen klasicky do šalátov alebo nátierok, ale v kuchyni sa s nimi dá čarovať skoro do nekonečna.
Vyskúšajte napríklad tieto tri ľahké letné recepty.
Šalviové ravioli s ricottou
Ingrediencie na 4-6 porcií:
500 g hladkej múky + na podsypanie
5 vajec
4-5 lyžíc masla
2 hrste šalviových lístkov
Na náplň:
250 g ricotty
2 lyžice pecorina
1 strúčik cesnaku
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
Múku a vajce spracujeme pomocou robota alebo rukami na hladké pružné nelepivé cesto. Vložíme ich do mikroténového sáčku a necháme chvíľu odpočinúť.
Medzitým si pripravíme náplň. V miske zmiešame ricottu, strúhaný syr a prelisovaný cesnak. Dochutíme soľou a korením.
Potom cesto rozdelíme na dva kúsky a postupne vyvaľkáme na doske poprášenej múkou. Na jeden plát nakladieme lyžicou náplň, priložíme druhý plát a rozrežeme. Tak spotrebujeme postupne všetko cesto aj náplň.
Do veľkého hrnca si dáme variť osolenú vodu. Keď vrie, vložíme do nej ravioli a varíme asi 4 minúty. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
Ku koncu varenia rozpustíme v hrnci maslo, orestujeme na ňom šalviové lístky a jednotlivé porcie raviol voňavou omáčkou na tanieroch prelejeme.
Tip: Do plnky môžete pridať tiež niekoľko lístkov baby špenátu alebo nasekané bylinky podľa chuti.