Bylinkové hody: Roláda s pestom, šalviové ravioli a krém s koriandrom

340

Kedy inokedy si užívať zelené bohatstvo zo záhrady za oknom, než práve teraz, keď sa to všetko krásne zelená. Čerstvé bylinky využijete nielen klasicky do šalátov alebo nátierok, ale v kuchyni sa s nimi dá čarovať skoro do nekonečna.

Vyskúšajte napríklad tieto tri ľahké letné recepty.

Šalviové ravioli s ricottou

Šalvějové ravioli s ricottouŠalvějové ravioli s ricottouŠalvějové ravioli s ricottouIngrediencie na 4-6 porcií:

500 g hladkej múky + na podsypanie

5 vajec

4-5 lyžíc masla

2 hrste šalviových lístkov

Na náplň:

250 g ricotty

2 lyžice pecorina

1 strúčik cesnaku

soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

Postup:

Múku a vajce spracujeme pomocou robota alebo rukami na hladké pružné nelepivé cesto. Vložíme ich do mikroténového sáčku a necháme chvíľu odpočinúť.

Medzitým si pripravíme náplň. V miske zmiešame ricottu, strúhaný syr a prelisovaný cesnak. Dochutíme soľou a korením.

Potom cesto rozdelíme na dva kúsky a postupne vyvaľkáme na doske poprášenej múkou. Na jeden plát nakladieme lyžicou náplň, priložíme druhý plát a rozrežeme. Tak spotrebujeme postupne všetko cesto aj náplň.

Do veľkého hrnca si dáme variť osolenú vodu. Keď vrie, vložíme do nej ravioli a varíme asi 4 minúty. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.

Ku koncu varenia rozpustíme v hrnci maslo, orestujeme na ňom šalviové lístky a jednotlivé porcie raviol voňavou omáčkou na tanieroch prelejeme.

Tip: Do plnky môžete pridať tiež niekoľko lístkov baby špenátu alebo nasekané bylinky podľa chuti.