Citrónový cottage s orechmi a ovocím
INGREDIENCIE
600 g syra cottage
2 lyžice práškového cukru
šťava z 1 citróna
2 jablká
3 lyžice jadier vlašských orechov
2 lyžice hrozienok
6 sušených marhúľ
1 lyžica masla
bylinky na ozdobenie
POSTUP
1. Syr cottage dáme do misy, osladíme ho, ochutíme citrónovou šťavou a vymiešame hladký krém.
2. Jablká umyjeme, osušíme, rozštvrtíme a vykrojíme jadrovník. Dužinu nakrájame na plátky, ktoré potom pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
3. Orechy nasekáme nahrubo. Hrozienka i marhule opláchneme a necháme odkvapkať. V panvici rozpustíme maslo a hrozienka s orechmi krátko orestujeme. Marhule nakrájame na kocky.
4. Ochutený tvaroh rozdelíme do misiek, povykladáme ho jablkami, posypeme orechmi, hrozienkami a marhuľami. Ozdobíme bylinkami a podávame.