7 skvelých receptov na raňajky šampiónov

2537

Frittata so špenátom

INGREDIENCIE

1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
100 g baby špenátu
4 uvarené zemiaky v šupke
olivový olej
6 vajec
100 ml 12% smotany
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP

1. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Špenát dobre prepláchneme a necháme odkvapkať. Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky.

2. V panvici rozohrejeme olej a osmažíme cibuľu a cesnak. Pridáme zemiaky a všetko spoločne orestujeme. Vajcia zmiešame so smotanou a ochutíme soľou a korením. K zemiakom pridáme lístky špenátu a zalejeme vaječnou zmesou. Krátko zamiešame a necháme pozvoľna opekať asi 15 minút.

3. Akonáhle začnú vajcia tuhnúť, vložíme frittatu do rúry vyhriatej na 180 °C a krátko dopečieme dozlatista, kým vajcia neztuhnú.