7 skvelých receptov na raňajky šampiónov

2537

Zeleninová frittata

INGREDIENCIE

1 väčšia mrkva
2 cukety
100 g chudej slaniny
rastlinný olej na restovanie
100 g baby špenátu
soľ
8 vajec
100 ml 33% smotany
150 g strúhaného syra
2 lyžice nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate
2 vetvičky tymiánu + na dozdobenie
tuk na pekáč
3 paradajky
50 g syra balkánskeho typu

POSTUP

1. Mrkvu a cuketu očistíme a spoločne so slaninou nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a zeleninu so slaninou pozvoľna opečieme domäkka. Potom pridáme špenát a necháme ho zvädnúť. Zmes osolíme a odstavíme.

2. V miske premiešame vajcia sa smotanou a polovicou nastrúhaného syra. Vmiešame petržlenovú vňať a umyté lístky tymiánu. Vaječnú zmes vlejeme do pekáča vyloženého papierom na pečenie a vymasteného tukom. Pridáme zeleninu a zľahka zamiešame.

3. Navrch rozložíme umyté paradajky zbavené semienok a nakrájané na menšie kúsky. Posypeme ju zvyšným strúhaným syrom a rozdrobeným syrom balkánskeho typu. Pečieme v rúre predhriatej na 160 °C cca 30 – 40 minút dozlatista. Frittatu necháme krátko vychladnúť a potom rozdelíme na porcie.