
Raňajky sú základ dňa, preto ich nevynechávajte a pripravte si niečo naozaj skvelé.
Pohánkové lievance
INGREDIENCIE
Cesto:
250 ml vody
1 vajce
štipka soli
500 g pohánkovej múky
1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
tuk na pečenie
Dohotovenie:
200 g mäkkého tvarohu
2 lyžice agávového sirupu alebo medu
200 g malín
POSTUP
1. Vo vode rozšľaháme vajce a soľ. Pridáme preosiatu pohánkovú múku s kypriacim práškom. Dobre premiešame a necháme pri izbovej teplote 30 minút odležať.
2. Potom na panvici potretej tukom upečieme lievance.
3. Tvaroh zmiešame so sirupom alebo medom. Maliny roztlačíme (niekoľko môžeme nechať na ozdobenie). Lievance potrieme tvarohom, prelejeme malinami a podávame.