15 skvelých receptov, vďaka ktorým už budete vedieť čo navariť na nedeľu

45258

[irp posts=”20219″ name=”14 naozaj netradičných kombinácií chutí, ktoré sa ale úplne skvele dopĺňajú!”]

11. Kuracie rezne podľa Číňanov

Budeme potrebovať: 5 ks kuracie rezne, 50 g maslo, 1 ks cibuľa, 1 ks cesnak, 2 lyžičky kari korenie, 1 kocka kurací bujón, 2 lyžice sójová omáčka, 3 lyžice biele víno, 1 lyžička med, 1,5 lyžice kukuričný škrob, 125 ml voda.

Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom masle ju osmažíme do zlata. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a krátko osmažíme. Nie dlho, inak cesnak zhorkne. Pridáme korenie, bujón, ktorý sme rozpustili vo vode a necháme prejsť varom. Potom pridáme sójovú omáčku, víno a necháme na najnižšom ohni variť cca 10 minút. V malom množstve vody rozmiešame kukuričný škrob a za stáleho miešania ho pridáme do omáčky. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme lyžičku medu a krátko varíme. Kuracie rezne nakrájame na rezance a zalejeme ich pripravenou omáčkou. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť!

[reklama]

12. Pikatná zmes s kuracím mäsom a zeleninou

Budeme potrebovať: 2 plátky kuracie prsia, 1 lyžica sójová omáčka, 1 lyžica worchester, 6 ks šampiňóny, 1 ks červená paprika, 1 ks červená cibuľa, 1 lyžička pikantná omáčka, 1 ks menšia mrkva, čili paprička, plátky nakladaného zázvoru, vínny ocot, hnedý cukor, fazuľky, jarná cibuľka, škrob na zahustenie, soľ a korenie.

Postup:

Na oleji orestujeme mäso, ktoré sme nakrájali na rezance. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme worchestrom a sójovou omáčkou. Zalejeme vodou a pridáme mrkvu, nakrájanú na rezance, zázvor. Po prevarení pridáme nakrájané huby, papriku na rezance, fazuľky a chilli papričku. Podusíme do mäkka, nakoniec pridáme červenú cibuľu a na malé kúsky nakrájanú jarnú cibuľku. Ochutíme octom a cukrom a zahustíme škrobom. Pred vypnutím pridáme na šmrnc lyžičku pikantnej omáčky. Dobrú chuť!

[dalsia_strana]