15 skvelých receptov, vďaka ktorým už budete vedieť čo navariť na nedeľu

45258

[irp posts=”20260″ name=”Vynikajúca pizza, z ktorej nebudete mať výčitky: Bez múky, s cuketovým cestom”]

9. Kuracie kúsky v krémovej horčicovej omáčke

Budeme potrebovať: 300 g kuracie prsia, 1 ks cibuľa, 1 ks mrkva, 3 lyžice kyslá smotana, 2 lyžice dijonská horčica, 2 lyžice obyčajná horčica, 2 lyžice hladká múka, 1 hrnček horúca voda, olej, soľ a čierne korenie. Marináda na mäso: 2 lyžice kari korenie, 1/2 lyžičky soľ, 2 lyžice sójová omáčka, čierne korenie podľa chuti.

Postup:

Kuracie prsia očistíme, umyjeme a poriadne osušíme. Nakrájame na rezance, pridáme všetky suroviny potrebné na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Takto môžeme marinovať mäso aj celú noc, bude jemnejšie a chutnejšie. Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvicu osmažíme do zlata. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, mäso a orestujeme na miernom ohni. Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme. Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a čierne korenie, premiešame a necháme dusiť. Nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicou hladkej múky, horčicou a všetko spolu varíme, kým sa omáčka zredukuje. Ako prílohu môžete podávať ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu. Dobrú chuť!

[reklama]

10. Kuracie kúsky v pikantnej jogurtovej marináde

Budeme potrebovať: 2 ks chladené kuracie prsia, 3 lyžice smotanový biely jogurt, 1 lyžica olej, 1 lyžička chilli korenie, 1/2 lyžičky sušený zázvor, 2 lyžičky kari korenie, 2 lyžice pikantná sójová omáčka s cesnakom, 2 lyžice sladká chilli omáčka, 1 ks pór, 100 g sušené paradajky s kapary v oleji, 2 lyžice olej, soľ a čierne korenie.

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na kocky 2×2 cm. Do misky dáme jogurt, 1 lyžicu oleja, korenie a všetko premiešame. Vložíme pokrájané mäso a rukou všetko dôkladne premiešame. Necháme v chladničke hodinu marinovať. Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja, pridáme mäso aj s marinácou a sprudka za stáleho miešania restujeme 10 minút. Potom pridáme zvyšok surovín a restujeme ďalších 10 minút. Podľa chuti osolíme a okorením a podávame s jasmínovou ryžou. Dobrú chuť!

[dalsia_strana]