15 skvelých receptov, vďaka ktorým už budete vedieť čo navariť na nedeľu

45258

[irp posts=”20241″ name=”Chuťovka stvorená do pár minút: Pozrite sa, na čo vám stačia len 3 ingrediencie!”]

5. Kuracie placky v syrovom cestíčku

Budeme potrebovať: 500 g kuracieho mäsa, 200 g eidamu, 2 ks jarná cibuľa, 2 ks vajíčka, 2 lyžice majonézy, 2 lyžice solamylu, soľ a čierne korenie, mletá červená sladká paprika.

Postup:

Najskôr si pripravíme mäso. Nakrájame ho na čo najmenšie kúsky, ktoré zmiešame so strúhaným syrom, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, vajíčka, solamyl, majonézu, soľ, čierne korenie a červenú mletú papriku. Zmes dobre premiešame a dáme odležať asi na 30 minút do chladničky. Potom z hmoty pomocou lyžice odoberáme menšie časti, ktoré vrstvíme na panvicu, kde sme poriadne rozpálili olej. Smažíme z oboch strán do zlata. Po usmažení ich necháme na papierovom obrúsku odkvapkať. Dobrú chuť!

[reklama]

6. Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou

Budeme potrebovať: 400 g kuracie prsia, 1 ks cibuľa, 1/2 ks väčšia červená paprika, 20 g arašidy, 2 ks žĺtka, 1 ks pór, hrsť sušené alebo čerstvé huby, 1/2 ks čínska kapusta, 1 lyžica solamyl, granulovaný cesnak, soľ, čierne korenie, mletá paprika, 5 lyžíc sójovej omáčky, 2 lyžice worchestrovej omáčky, 100 ml olej.

Postup:

Najskôr nasypeme do strednej misky solamyl, trochu čierneho korenie a granulovaného cesnaku, potom pridáme lyžicu vody a vytvoríme kašu, do ktorej ešte vmiešame žĺtka. Potom nakrájame kuracie prsia na rezance a vložíme ich do misky a necháme asi 5 minút odležať. Rozpálime čo najviac olej na wok panvici, potom vložíme mäso a smažíme asi 8 minút, prvé 3 minúty neustále miešame, aby sa mäso neprilepilo a nespálilo. Potom mäso vyberieme do misky a necháme odpočívať. Väčšiu polovicu výpeku odoberieme a na zvyšku osmahneme na drobno nakrájanú cibuľu, nakrájaný pór, červenú papriku, huby, pridáme trochu mletej papriky, cesnaku, arašidy a prilejeme asi 100 ml vody. Dusíme zakryté cca 10 minút. Na úplne záver pridáme mäso, sójovú omáčku a worchester. Ochutíme soľou, pridáme kapustu a zľahka ohrejeme. Odstavíme a servírujeme s ryžou. Dobrú chuť!

[dalsia_strana]