15 skvelých receptov, vďaka ktorým už budete vedieť čo navariť na nedeľu

45258

[irp posts=”20283″ name=”Domáce maslo zvládne každý: Oplatí sa pripraviť si ho doma?”]

7. Kuracie prsia na šampiňónoch s ryžou

Budeme potrebovať: 500 g kuracie prsia, 1 ks veľká cibuľa, 100 g čerstvé šampiňóny, soľ, čierne korenie, červená mletá paprika, trochu solamylu, olej podľa potreby a ako príloha ryža s kukuricou a petržlenovou vňaťou.

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezance. Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľu, pridáme nakrájané huby a keď máme všetko orestované, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia. Osolíme, okoreníme a posypeme červenou mletou paprikou. Sprudka opečieme a podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Po podusení zahustíme solamylom – pridávame toľko ako hustú omáčku chcete mať. Ryžu uvaríme klasickým spôsobom a po uvarení primiešame kukuricu a na tanieri vrch posypeme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

[reklama]

8. Pikantné kuracie mäsko s hubami

Budeme potrebovať: 400 g kuracie prsia, 300 g šampiňóny, 1 ks cibuľa, 3 lyžice horčica, 8 lyžíc kečup, 1 kocka kuracieho bujónu, 1 ks chilli paprička, 100 ml mlieko, 400 ml smotana na šľahanie, 2 lyžice olej, kúsok masla, soľ a čierne korenie.

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme a na rozpálenom oleji orestujeme do zlata. Kuracie mäso vyberieme, na panvicu dáme kúsok masla, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a krátko restujeme. Pridáme huby, kocku bujónu a podlejeme trochou vody. Necháme bujón rozpustiť, pridáme na drobno nakrájanú alebo nastrúhanú chilli papričku, kečup, horčicu a jemne osolíme. Varíme dovtedy, kým sa všetko nespojí a nakoniec zahustíme smotanou, do ktorej sme pridali mlieko. Zredukujeme a pridáme mäso. Podávame s ryžou. Dobrú chuť!

[dalsia_strana]