15 skvelých receptov, vďaka ktorým už budete vedieť čo navariť na nedeľu

45258

Určite poznáte ten pocit, keď v sobotu rozmýšľate, aký chutný nedeľný obed pripravíte.

Vyriešili sme to za vás a zozbierali sme pre vás 15 skvelých receptov, ktoré sú ideálne na nedeľu.

[reklama]

1. Sviečková na smotane s bravčovým karé a brusnicami

Budeme potrebovať: 1 kg bravčové karé bez kosti, 2 PL plnotučná horčica, mleté čierne korenie, 3 ks stredne veľké mrkvy, 2 ks petržlen, 3 strúčiky cesnak, 1 ks cibuľa, soľ, 1 dl studená voda, 1 PL hladká múka, 2 ks bobkový list, 1 téglik smotana na šľahanie 33%, 1 ks knedľa, brusnice, smotana kyslá.

Postup:

Bravčové v celku očistíme a umyjeme. Posypeme korením a potrieme horčicou. Nádobu uzavrieme alobalom a dáme do chladničky (na noc alebo pár hodín). Na oleji spražíme nakrájanú cibuľku spolu s cesnakom do peny a celý kus mäsa opražíme z každej strany. Zalejeme vriacou vodou z konvice a pridáme bobkové listy. Očistené a nakrájané mrkvy a petržleny pridáme k mäsu. Varíme cca hodinku/hodinku a pol. Mäso vyberieme a nakrájame ostrým nožom na plátky. Bobkové listy z hrnca vyberieme. Vývar z hrnca rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a postupne pridávame smotanu. Vrátime na sporák, zohrejeme a zahustíme vodou a múkou. Osolíme podľa chuti. Podávame s knedľou, kyslou smotanou a brusnicami.

[reklama]

2. Kura pečené na jablkách

Budeme potrebovať: 1 ks kurča, 2 ks jablko, 2 ks šalotka, 300 ml kurací vývar, 2 PL med, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, trochu masla.

Postup:

Rúru dáme vyhriať na 200 °C. V panvici si rozpustíme maslo. Kura umyjeme, osušíme, dochutíme soľou a korením zvnútra aj zvonku. Do pekáča nakrájame jablká, na väčšie kúsky šalotku a pridáme kura. Všetko pokvapkáme rozpusteným maslom, prelejeme vývarom s medom. Pečieme prikryté pri teplote 180 °C cca 40 minút, potom kura odkryjeme a dopečieme.

[dalsia_strana]