15 skvelých receptov, vďaka ktorým už budete vedieť čo navariť na nedeľu

45258

[irp posts=”20215″ name=”Recepty od mamičky: Hovädzie roštenky s prekvapením”]

13. Kurací pekáčik (všetko v jednom)

Budeme potrebovať: 2 ks kuracie štvrťky, 4 lyžice olej, 2 lyžice obľúbené korenie (grilovacie korenie, zlaté kura, …). Na zeleninovú zmes budeme potrebovať: 500 g malé zemiaky, 3 ks cibuľa, 3 ks paradajka, 3 ks paprika, 100 g anglická slanina, 4 strúčiky cesnak, 2 lyžičky paradajkového pretlaku, 4 lyžice oleja, zväzok čerstvých byliniek, soľ, čierne korenie.

Postup:

Umyté a osušené mäsko pokvapkáme olejom, posypeme korením, prehodíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme cez noc v chladničke. Zemiaky poriadne očistíme, prekrojíme na polovicu a v miske ich zmiešame s olejom, paradajkovým pretlakom, na plátky nakrájaným cesnakom a na kocky nakrájanou anglickou slaninou. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme rôzne bylinky a poriadne premiešame. Do pekáča vložíme kuracie mäso a pridáme zemiaky so zeleninou. Pohádžeme zvyšné bylinky a prikryjeme. Pečieme v rúre pri teplote 200 st. cca 1 hodinu. Potom zoberieme poklop a dopečieme ešte pol hodinu. Behom pečenia obrátime všetko v pekáči – mäso hore a zelenina dole. Podlievanie vodou alebo vývarom nieje nutné, zelenina pustí šťavy dosť. Dobrú chuť!

[reklama]

14. Cestoviny s kuracím mäsom a syrovou omáčkou

Budeme potrebovať: 340 g penne cestoviny, 2 ks kuracie prsia, 1,5 šálky mozzarella, olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti. Na omáčku budeme potrebovať: 1 lyžicu oleja, 4 strúčiky cesnaku, 3 lyžice hladkej múky, 1 šálku kuracieho vývaru, 1 šálku mlieka, 3/4 šálky nastrúhaného parmezánu, 1/2 lyžičky soli, 1/4 lyžičku čierneho korenia.

Postup:

Penne cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Kuracie mäso nakrájame na rezance a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Rúru vyhrejeme na 180 st., pripravíme si formu na pečenie a vymažeme dno maslom. Polovicu cestovín nasypeme do formy, druhú polovicu zmiešame s omáčkou – olivový olej na panvici poriadne rozohrejeme, pridáme prelisovaný cesnak a chvíľu restujeme. Posypeme múkou a spojíme. Potom za stáleho miešania tenkým prúdom prilievame vývar, mlieko a privedieme do varu. Varíme cca minútu, pokiaľ hmota nezačne hustnúť a vmiešame parmezán. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Navrstvíme do formy a posypeme strúhanou mozzarelou. Pečieme cca 20-25 minút. Dobrú chuť!

[dalsia_strana]