Urobte si domáci kečup a už nikdy nebudete chcieť kupovaný

    Kečup je dnes už nepostrádateľnou súčasťou našich chladničiek. Dávame si ho s hranolkami, so špagetami, pridávame ho do hotdogov aj burgerov. Čo takto vyrobiť si svoj vlastný zdravý kečup bez zbytočných konzervantov a zahusťovadiel?

    1518

    Budete potrebovať:

    cca 400 g paradajkového pretlaku (bez soli)

    ½ jablka nakrájaného na kúsky (môže byť so šupkou alebo bez)

    1/3 šálky vody

    1 polievková lyžica citrónovej šťavy

    ¼ čajovej lyžičky sušeného cesnaku

    ¼ čajovej lyžičky sušeného oregana

    58261e7f0d2f8

    Ako na to?

    Príprava domáceho kečupu je veľmi jednoduchá. Všetky ingrediencie zmiešajte a následne rozmixujte najemno.
    Domáci kečup prelejte do fľaše či pohára a dajte do chladničky. Tu vám vydrží asi 10 dní.

    Skúšali ste vyrobiť si svoj domáci kečup? Ako vám chutil? Napíšte nám do komentárov.