
Ak milujete sladké dobroty, ktoré spájajú ovocnú sviežosť s intenzívnou chuťou čokolády, potom ste na správnom mieste! Táto čokoládovo-višňová štrúdľa z lístkového cesta si vás získa už pri prvom súste. Jeho príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok vyzerá aj chutí ako z profesionálnej cukrárne. Navyše, vôňa pečených višní a roztopenej horkej čokolády naplní váš domov neodolateľnou atmosférou.
Stačí pár základných surovín a máte hotový dezert, ktorý sa skvele hodí ku káve, na rodinné oslavy alebo ako sladké potešenie počas víkendu. Poďte si ho s nami pripraviť krok za krokom!
Aromatická čokoládovo-višňová štrúdľa
Ingrediencie:
- 500 g lístkové cesto
- 500 g višní
- 180 g kryštálový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor
- 3 PL kukuričný škrob
- 1 ks vajce
- 100 g horká čokoláda
Postup:
1) Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte plech pečiacim papierom.
2) Višne umyte, odstráňte kôstky. Dajte ich do hrnca s kryštálovým a vanilkovým cukrom, zalejte troškou vody a varte asi 15 minút. Potom pridajte kukuričný škrob a varte, kým zmes nezhustne.
3) Lístkové cesto tenko rozváľkajte. Navrch rozotrite višňovú náplň a posypte nastrúhanou horkou čokoládou. Zrolujte, preneste na plech a potrite rozšľahaným vajcom.
4) Štrúdľu pečte v predhriatej rúre asi 20 minút.
5) Pred podávaním posypte práškovým cukrom a strúhanou čokoládou.
Záver
Kombinácia horkej čokolády a sladkých višní je nesmierne lahodná. Ideálny spôsob, ako si dopriať túto delikatesu, je pripraviť ju doma a zdieľať s blízkymi. Takýto recept nielen poteší vaše chuťové poháriky, ale aj navodí príjemné chvíle s rodinou a priateľmi.
Pozri tiež:
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže
- Jednoduché a chutné pohostenie z baklažánu a papriky
- Domáce jablkové pyré – ovocná pochúťka pre deti aj dospelých























