Pečené zemiaky s brokolicou a ovčím syrom
INGREDIENCIE
6 veľkých zemiakov
soľ
300 g brokolice
150 g lučiny
2 lyžice celozrnnej horčice
1 vajce
mleté čierne korenie
70 g ovčieho syra pecorino
olej na vymastenie plechu
Na dip:
200 ml bieleho jogurtu
1 strúčik cesnaku
8 lístkov mäty
POSTUP
1. Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Scedíme ich a necháme vychladnúť. Potom zemiaky pozdĺžne rozpolíme, vnútornú časť vydlabeme a dáme do misy.
2. Brokolicu umyjeme, rozdelíme na ružičky a krátko ju povaríme v osolenej vriacej vode. Scedíme ju, nasekáme nahrubo a pridáme do misy k zemiakom. Všetko vidličkou roztlačíme a vmiešame lučinú, horčicu a vajcia. Zmes osolíme, okoreníme a premiešame.
3. Rozpolené a vydlabané zemiaky naplníme brokolicovou zmesou. Posypeme ich nastrúhaným ovčím syrom a rozložíme na plech vymastený olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút dozlatista.
4. V miske premiešame jogurt s prelisovaným cesnakom, soľou, korením a nasekanými lístkami mäty. Dip podávame k upečeným zemiakom.