Zemiakový guľáš s údeninou
INGREDIENCIE
1 veľká cibuľa
4 lyžice oleja
2 lyžice hladkej múky
1 lyžica papriky
750 ml vody
2 strúčiky cesnaku
soľ
1 kg zemiakov
mleté čierne korenie
1 lyžica majoránky
100 g anglickej slaniny
300 g salámy
POSTUP
1. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. V kastróliku nahrejeme olej, cibuľu osmažíme, posypeme múkou a spoločne osmažíme dozlatista. Pridáme lyžicu papriky, premiešame a zalejeme vodou. Rýchlo rozmiešame a necháme povariť.
2. Základ doplníme cesnakom rozotretým so soľou, pridáme zemiaky, korenie, majoránku a varíme 15 minút.
3. V panvici nahrejeme zvyšný olej, opečieme na ňom nakrájanú slaninu a pridáme ju k zemiakom. Do panvice nasypeme nakrájanú salámu a sprudka opečieme. Vmiešame do gulášu, podľa chuti prisolíme, dokoreníme a rozdelíme do tanierov.