Jednoduché a lacné: Zemiaky 6x inak

17538

Gratinované zemiaky

INGREDIENCIE

6 väčších zemiakov
4 lyžice olivového oleja
soľ
150 ml kyslej smotany
150 ml zeleninového bujónu
kúsok čerstvého zázvoru
korenie
tymián
60 g parmezánu
čerstvý tymián na ozdobu

POSTUP

1. Zemiaky aj so šupkou umyjeme a osušíme, nakrájame na jemné plátky, potrieme olivovým olejom a posolíme. Naukladáme ich do olejom vymastenej zapekacej misy alebo do pekáča.

2. Kyslú smotanu zmiešame s bujónom a nastrúhaným zázvorom. Vzniknutou zmesou prelejeme zemiakové plátky tak, aby boli úplne ponorené. Vrch posypeme korením, tymiánom a strúhaným parmezánom.

3. Pekáčik vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a približne 40 minút pečieme. Hotové zemiaky rozdelíme na tanieriky a ozdobíme čerstvým tymiánom.