Gratinované zemiaky
INGREDIENCIE
6 väčších zemiakov
4 lyžice olivového oleja
soľ
150 ml kyslej smotany
150 ml zeleninového bujónu
kúsok čerstvého zázvoru
korenie
tymián
60 g parmezánu
čerstvý tymián na ozdobu
POSTUP
1. Zemiaky aj so šupkou umyjeme a osušíme, nakrájame na jemné plátky, potrieme olivovým olejom a posolíme. Naukladáme ich do olejom vymastenej zapekacej misy alebo do pekáča.
2. Kyslú smotanu zmiešame s bujónom a nastrúhaným zázvorom. Vzniknutou zmesou prelejeme zemiakové plátky tak, aby boli úplne ponorené. Vrch posypeme korením, tymiánom a strúhaným parmezánom.
3. Pekáčik vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a približne 40 minút pečieme. Hotové zemiaky rozdelíme na tanieriky a ozdobíme čerstvým tymiánom.