Nenapodobiteľné bobuľové želé z jahôd – výnimočný recept
Príprava bobuľového želé z jahôd nie je zložitá a prináša so sebou unikátny chuťový zážitok. Tento dezert je ideálny na experimentovanie s rozličnými druhmi ovocia, vrátane mrazeného. Dnes sa zameriame na jahody, ktoré sú ozdobou tohto receptu.
Recept na bobuľové želé z jahôd
Ingrediencie:
- 300 g lesných bobúľ (preferujeme mrazené jahody)
- 300 ml vody
- 7 g práškovej želatíny
- 150 g cukru
Postup:
1. Začnite prípravou želatíny. Do misy nalejte vodu pri izbovej teplote, pridajte agar-agar, zamiešajte a nechajte nabobpnávať.
2. Ak používate mrazené ovocie, nechajte ho pomaly rozmraziť, pričom šťavu nevyhadzujte.
3. Do misky s ovocím pridajte cukor a mixujte do hladka.
4. Pyré preceďte cez jemné sitko, aby ste odstránili semiačka a šupky, pokiaľ vám neprekážajú, preskočte túto časť.
5. Nalievajte želatínu do hrnca so silným dnom, najlepšie neprilňavým a na miernom ohni za stáleho miešania varte 2 minúty po zovretí.
6. Pridajte ovocné pyré a znova varte 2 minúty, neustále miešajúc.
7. Nechajte vychladnúť asi 2 minúty, aby pena z povrchu zmizla a konzistencia sa spojila do homogénneho celku.
8. Pripravte formu. Použiť môžete obdĺžnikový plech (napr. 11×23 cm) vyložený fóliou. Alternatívou sú silikónové alebo špeciálne cukrárenské formy.
9. Želé nalejte do formy a nechajte na stole vychladnúť na izbovú teplotu. Následne uchovávajte v chladničke až do úplného stuhnutia (asi 30 minút).
10. Vychladené želé opatrne odstráňte z formy a zbavte sa fólie.
11. Nakrájajte na kocky podľa želania.
12. Môžete podávať len tak, alebo pred servírovaním obaliť v cukre alebo strúhanke kokosových vločiek.
Prajem vám dobrú chuť! Majte na pamäti, že tento recept je nielen chrumkavou pochúťkou na každý deň, ale aj umeleckým dielom, ktoré môžete zdieľať s blízkymi.









































