3. Nesmrteľný nepečený smotanový dezert, pripravený za 5 minút
Budeme potrebovať:
45 ks dlhé detské piškóty,
1 kg kyslá smotana,
250 g Kr. cukor,
1 bal. vanilkový cukor,
600 g ovocia podľa chuti,
250 – 500 ml smotana na šľahanie.
Postup:
Kyslú smotanu vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pripravíme si formu, na dno poukladáme dlhé detské piškóty, navrstvíme smotanu s cukrom, poukladáme trochu ovocia a postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie je pripraviť tento dezert večer, nechať ho odpočívať celú noc v chladničke. Vtedy piškóty zmäknú a všetky chute sa dokonale prepoja. Na tanieri podávame s vyšľahanou šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť!