4. Nepečené mravenisko s banánom
Budeme potrebovať:
600 g perníky v čokoláde alebo obyčajné piškóty,
600 g kyslej smotany,
100 g práškového cukru,
2 ks banány,
mleté vlašské oriešky,
kokos,
čokoláda na ozdobu
Postup:
V miske zmiešame kyslú smotanu s cukrom a poriadne vymiešame metličkou. Najskôr poukladáme na polovicu prekrojené perníky rovno na tácku (tie namočíme do kyslej smotany). Medzery medzi jednotlivými perníčkami vyplníme smotanou. Posypeme kokosom a mletými orieškami. Poukladáme na kolieska nakrájané banány, znovu poukladáme perníky alebo piškóty namočené do smotany, znovu vyplníme medzery smotanou a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc. Dobrú chuť!