7. Nepečený nutellový zákusok
Budeme potrebovať:
250 g kakaové sušienky,
40 g masla,
100 ml broskyňový džús,
30 g čokoládový prášok na prípravu horúcej čokolády.
Krém: 250 g smotanový syr (mascarpone, Filadelfie, …),
50 g práškového cukru,
150 g nutely,
500 ml smotany na šľahanie a na vrch budeme potrebovať 150 g čokolády, 150 ml smotany na šľahanie
Postup:
Sušienky pomocou mixéra rozmixujeme na jemný prášok, pridáme čokoládový prášok a postupne pridávame rozpustené maslo striedavo s džúsom (môžeme zvoliť aj multivitamín alebo marhuľku). Pripravenú zmes rukami utlačíme na dno formy s priemerom 26 cm (dno vyložte papierom na pečenie) a odložíme do chladničky stuhnúť. Nutellu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Smotanový syr spolu s práškovým cukrom vymiešame do hladkej hmoty. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Polovicu vyšľahanej šľahačky pridáme do smotanového syra vymiešaného s cukrom, druhú polovicu pridáme rozpustenú Nutellu. K vymiešanej Nutelle spolu so šľahačkou pridáme druhú polovicu smotanového syra s cukrom a premiešame. Smotanu na polevu zohrejeme (pozor, nevaríme!) A odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Na základ navrstvíme bielu plnku, na bielu navrstvíme tmavú a na vrch navrstvíme pripravenú polevu zo smotany a čokolády. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!