10 najlepších receptov na jednoduché a rýchle nepečené dezerty, z ktorých si určite vyberiete!

Pár skvelých tipov na domáce nepečené maškrty.

45884

7. Nepečený nutellový zákusok

Budeme potrebovať:

250 g kakaové sušienky,

40 g masla,

100 ml broskyňový džús,

30 g čokoládový prášok na prípravu horúcej čokolády.

Krém: 250 g smotanový syr (mascarpone, Filadelfie, …),

50 g práškového cukru,

150 g nutely,

500 ml smotany na šľahanie a na vrch budeme potrebovať 150 g čokolády, 150 ml smotany na šľahanie

Postup:

Sušienky pomocou mixéra rozmixujeme na jemný prášok, pridáme čokoládový prášok a postupne pridávame rozpustené maslo striedavo s džúsom (môžeme zvoliť aj multivitamín alebo marhuľku). Pripravenú zmes rukami utlačíme na dno formy s priemerom 26 cm (dno vyložte papierom na pečenie) a odložíme do chladničky stuhnúť. Nutellu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Smotanový syr spolu s práškovým cukrom vymiešame do hladkej hmoty. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Polovicu vyšľahanej šľahačky pridáme do smotanového syra vymiešaného s cukrom, druhú polovicu pridáme rozpustenú Nutellu. K vymiešanej Nutelle spolu so šľahačkou pridáme druhú polovicu smotanového syra s cukrom a premiešame. Smotanu na polevu zohrejeme (pozor, nevaríme!) A odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Na základ navrstvíme bielu plnku, na bielu navrstvíme tmavú a na vrch navrstvíme pripravenú polevu zo smotany a čokolády. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!

63313224-9df2f7027de555-full-1